Verovanje v....nekaj višjega...

Ne pričakujem velike branosti tega posta, ker vem,da vas večina ne bere rada daljših besedil…

Udeleženci: Donč…dišeča kavica (made by moja ljuba babica)…tipkovnca…in moje razmišlanje…

Že ceu teden se pogovarjam, da se bom oglasla v našem faružu in šla malo pogledat Mičota (našega noro-specialno-zmešanga-carskega župnika)…poleg tega pa se moram še prijavit za v Stično…Zakaj??..Tam se vsako leto zbere slovenska mladina in skupi ga zažuramo…kot je v navadi takrat zelo pada dež…in mi vsi premočeni in naspidirani plešemo pred odrom…odvijajo se tudi razne delavnice…Lani smo se z Evo navdušle nad policijo in vojaki…res je dogajalo!...tudi od letošnjega leta veliko pričakujem… v cerkev res zelo (NE)pogosto zahajam..le nekajkrat na leto…vem, ne morem se ravno pohvaliti z rednimi obiski… a menim, da se vere ne izkazuje le na ta način…ja, kdo bi is mislu..tudi Dona je verna…Pa ne od vedno…izhajam iz zelo neverne družine…od »naših« cerkev obiskuje le moja babica…ki si je zelo dolgo prizadevala, da bi si to navado pridobila tudi jaz…pa ji ni uspelo..vsak odgovor mi je prišel prav, le da mi ni bilo treba zraven… tudi moja starša nikoli nista kej posebno od birme naprej obiskovala maš…Po vsem kar se mi je zgodilo v naši družini (začelo se je z ločitvijo mojih dveh..itd.), sem popolnoma opustila možnost, da bi nad nami živel nekdo…ki bi poskrbel da se svet vrti v pravo smer….in kako to, da se je zgodil tak preobrat v moji glavi??...v župnišču sem imela župnika, ki je kuhal Bandidos in se zafrkavu z nami…ko pa je odšel…je pršel mlad župnik Mičo, ki si je zelo prizadeval za nas-mlade…veliiiik smo peli, se dobival na pjači, šli na pizzo, organiziral ekskurzijo v Gardaland, kjer smo prosto laufal kje smo hotl, organiziral srečanja, kjer smo ga žural do konca, nas pelu na rock koncerte…nikoli ni nič reku zarad cigaret..zarad pjače…preprosto..BIL JE ČLOVEŠKI…kljub svoji župniški zaprisegi…in takrat..sem ugotovila, da ni vse v dudlanju o svetih zapovedih in tak…(objavlam lanske fotke iz Stične...de poglejte kak je VOJAKINJA EVA leepaa x3)

MOJE STRATEGIJE O NADNARAVNEM….

Nikoli nisem rekla: »verujem v Boga..«…vendar verujem v NEKAJ nad nami…nekaj, kar vrti svet in verujem v krivca, zaradi katerega obstajam…Nekaj zagotovo more biti…preprosto more!.Verjamem v nadnaravne sile..zakaj?...zato..po svetu se dogajajo čudne stvari..ponavadi si jih poskušamo logično razložiti…vendar menim, da ni za vse logične razlage..razni duhovi in vse…tudi v družini in znanci so imeli že izkušnje s kakšnimi čudesi…res, da se zdim naivna, vendar..nekaj je na tem… Da razložim…Pojdimo k fiziki (ne maram tega predmeta)..

Zakon o energijah pravi:« Energije se NE MORE IZNIČITI..lahko pa se pretvarja iz ene oblike v drugo..« Ponavadi res ne obvladam ravno teorije..vendar…Če se energija ne more izničiti…vsak človek ima neko življensko energijo..in ko oseba umre..se ta energija ne more izničiti…že teoretično ne…se pravi, da ostane tu..okoli nas…obdaja nas ta energija in ni vraga, da nebi blo neki na tem…le, da mi to energijo dojemamo kot neke mrtve osebe oz. duhove in druge pojave…sicer je čisto naravna..vendar človek jo je že od nekdaj sprejemal, kot neko Božanstvo…

Dost za danes..mogoče še kdaj povem kaj o tem in o stvareh, ki so se zgodile kateremu od znancev…

sicer pa…Prejšnjem KVIZu se je izteko čas…rezultati so me presenetili…še posebi to, da so se 13% glasovalcem fazančki smilili…drugače pa 36% vas je kruto krstilo/ ste bili kruto krščeni…34% vas ni bilo krščenih/niste krstili…15% pa meni, da je Fazanji krst odraz nezrelosti….

Naslednji kviz: o verovanju v višje sile

Lp…

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Evo, morem rečt da men eden ljubših postov na tvoji strani :) Bom te pa mejčken skritiziral:D Sam sem goreč pripadnik evolucijske teorije razvoja in Darwinove teorije razvoja vrst (pač sm znanstvenik posvoje) in že zaradi teh prepričanj ne morem verjeti v obstoj boga, kakor tudi ne v obstoj nadnaravnega. Verjamem, da imajo vsi dogodki logično fizikalno-kemijsko razlago in da s pomočjo nadnaravnega le razlagamo nekaj kar še nismo sposobni razložiti z dejstvi. Primere imaš skozi vso zgodovino: najprej so verjeli, da je bog naredil zemljo ploščato - pa sta Kopernik in Gallileo kmal dokazala da ni čist tak, potem so trdili, da je zemlja središčče vesolja, ter jo je zato bog izbral za poselitev z ljudmi - tuki je pa Kepler vse skup zjebal, še en bolj banalen primer - še v času grške antike je veljalo prepričanje, da so strele božja jeza in dež njegove solze - danes vemo, da gre le za skupek električne napetosti pri prvem, pri drugem pa enostavne posledice kondenzacije. Ja, še teorija o ohranjanju energije. S fizikalnega stališča se energija deli v enostavne oblike (kinetična, potencialna, prožnostna, notranja...) in obstaja v trenutku in ne prostoru. Povedano drugače, oseba kot živo bitje nima lastne energije (razen notrenje energije kot posledica toplote) in se zatorej ob smrti osebe ne izgubi nič energije. Če smo popolnoma banalni...človek stoji - ima notranjo in potencialno višino; potem se človek zgrudi in pade mrtev na zemljo - potencialna energija se tekom padca spreminja v kinetično, ki se ob stiku s tlemi skupaj z notranjo pretvori v notranjo energijo tal. Energija se ohranja. Edino kar bega znanstvenike je masa 21 gramov, ki jih človeško telo izgubi v trenutku smrti, kar bomo pa tudi kmalu razjasnili po mojem mnenju.
P.S. Se opravičujem za tak dolg post, sam si me čist zadela s to temo:D bom se enkrat razpisal na svojem blogu pa predstavo svojo teorijo...
LP
Oseba Kaja sporoča …
Sej tudi jaz verjamem v logično fizikalno-kemijsko razlago in teorijo evolucije, ampak mislim, da kljub temu za vsem tem stoji Bog. Zakaj bi torej kar naekrat prišlo do Velikega poka? Seveda, zaradi nekih delcev v vesolju, ki so bili ob pravem času na pravem mestu;) Sama razmišljam v tej smeri, da je nekdo (v moji teoriji in verovanju Bog) povzročil, da so bili ti delci ob pravem času na pravem mestu. Vsekakor obstajajo teoretične razlage, ampak ali ne vidiš vseh čudežev okoli sebe? Že samo človek je čudež. Toliko različnih procesov in gibanj in reakcij in nevemkakšnihše dogajanj mora v telesu teči istočasno in usklajeno. Pa to, da je vsak človek drugačen, ni to čudež? Takšnih stvari pa se (po mojem) že lahko razglasijo za božanske;)

P.S.: Komaj čakam Stičnoooooo!!!! Letos že 4., enkrat pa sem bila celo med Hitrimi polži;)
Oseba Unknown sporoča …
ej morem priznat da si se lepo raspisala in da sm si vzeu čas da sm si prebral vse. Sicer se po teoriji bol strinjam z matijo.

Edino kar mene bega je nastanek vesolja... kaj je blo PRED velikim pokom? Nič? in na kaj nič meji? pitaj boga...
Oseba Donch sporoča …
hehe...me veseli, da ste kljub dolžini si prebral vse to..sicer pa ..trenutno več ne vidim smisla v mojem mišlenju, ker me je striček Matiček prow omamu s svojo teorijo..OMAMU dobesedno skor =)vesela sem, da si mi to povedu...sem pač manj let na svetu in se o določenih stvareh nisem pozanimala...ful si razgledan pa to..hehe...hja no...kljub temu še vseen globoko v seb vrjamem v neki nadnaravnega.....tri leta sem se ukvarjala z magijo...in je še malo tega ostalo v men...

aaaa kaja..se vidmo u stičniii...

100jko..tut jst mam miljone uprašanj kako in kaj...

moj bivši razrednik se ful ukvarja z vsem kar je povezano z vesoljem...in ko smo u 5. classu gledal film o vesolju, sploh nism mogla vrjet....kok je vsega okol nas...res več ne vem...kok nj bi take lepote in zakomplicirane stvari lahko nastale same od sebe...
Oseba bloodi sporoča …
tuk ste napisal pa se mi ne da brat sam vam povem da ste dosadni s tuk teksta, lp
Oseba nejcha sporoča …
hehm tak ko je 100jko napisu...ful lepo si napisala, se razpisala, sam se jst po eni strani bolj strinjam z Matijo =)
Oseba Donch sporoča …
jah sei...kdo drug bi se pa pritoževau...če ne naš šimončeeek xD
Oseba Drax sporoča …
super tema...
a je 21 al 5 g, ke nam je to razlagala tud pri psihi. BTW po mojem te testi niso uradni, kdo bi dovolil da ga tehtajo ko umre,
pa se to, lo umres, prebavila in izocala ne morejo vec zadrzevati...
ne vrjamem v Boga, verjamem v neki druzga.
za veliki pok - pomoje BOG nebi povzrocil velikega poka, pal pa sam gledu.
al je vsepovsot zraven(ne), al pa niker(ja).
Oseba Drax sporoča …
zakaj vedno vzamemo za primer cloveka...
sej v mravlji tud potekajo usklajeni procesi...
zakaj je vsak clovek drugacen.
clovekovo osebnost(znacaj)
izoblikujejo vplivi okolja, DNK, lastna volja...
clovek se ne obnasa tako nagonsko, zato zgleda da smo razlicni...
Oseba Unknown sporoča …
o novi filozof... dobrodošel med nami...


Drgač pa pomoje tistih 21g zgubi mrtvec zato kr ne more več prdeca zadržveat... pa 21g prdne...
Oseba bloodi sporoča …
gimnazijci:D niam dost metkov:D
Oseba bloodi sporoča …
P.S. EVA JE RES HUDA (H)
Oseba bloodi sporoča …
sam mi je blo res dukcajt pa sm šou vse prebrat, pizda bluzite u pizdu matrno no :D Js pa verjamem v Boga, ker vem da obstaja!
Oseba VANJA sporoča …
blood... if u can read this u know that god is NOW here :))))
Oseba Unknown sporoča …
blood... NE METKOV... KUGL¨! =P
Oseba bloodi sporoča …
100jko s kuglam vas ne morm pobit, tokrat sm METKE mislo...
Oseba Unknown sporoča …
ja sam če bi nas pobil po kom bi kugle strelu?
Oseba Drax sporoča …
novi filozof...
ne sam tele verske zadeve mi grejo na kurac...
bom raj tih, nočem koga užalit
Oseba Drax sporoča …
bloodi a se te lahko dotaknem
pomojem si edini, ki res VE, da bog obstaja
Oseba Unknown sporoča …
blood... dj pojd na draxov blog pa ga malo poglej =))))

Pa začni komentirat...=P
Oseba Drax sporoča …
WHY
JE PA RES DA NIMAM NC PROTI KOMENTARJEM
Oseba Davor sporoča …
lepo napisano z moje strani tud. Ampak na kratko. Dokler ne vidim boga ne bom verjeu v nobeno sranje. Niti ena stvar se še v življenju ni zgodila da bi vsaj malo pokazala da bog obstaja!!! Niti fakin ena. Samo filozofi, ki bluzijo in bluzijo.
Oseba Melitta Kmetec sporoča …
Živjo vsem,

moje mnenje glede Boga in ostalga je sledeče:
Bog je, obstaja, ker sem ga tako kot Platon tudi jaz videla...

Glede slabih stvari, ki se nam dogajajo, pa bi vam v razmislek predočila tole:
Vedno znova je na svetu ena kopica ljudi, organizmov, ki so že bili v prejšnjih sto-, dve-stoletjih. Se pravi, vedno znova bomo našli na tem svetu Platona, Sokrata, Einsteina, Hitlerja, Tita itd, se pravi njegovo dušo.
Ja, verjamem v reinkarnacijo... Nebesa oziroma pekel bi bil prepoln, če bi se vedno znova vanj zgrinjali ljudje - pa čisto logično vprašanje: kako sploh bi zgledala nebesa, če bi že obstajala, kaj bi se tam delalo, kje bi bila locirana?
Po smrti torej potujemo k Bogu (Oraklju iz Matrice :-)), on nam razloži, zakaj so se nam določene stvari v življenju zgodile, zakaj smo npr. zboleli, umrli tako zgodaj, zakaj nam je všeč npr. zelena barva, zakaj smo rojeni določenega datuma ob določeni uri... Ja, tudi numerologija ni kr za brez veze... nekaj pomena pa ima.
Skoraj prepričana sem tudi, da v trenutku, ko naj bi umrli, ko pademo v komo, ko se ponesrečimo, čas obstane, mi se srečamo s določenimi božjimi 'sodelavci', angeli, ki nas potem postavijo pred možnost, ali bomo npr. paraplegiki ali pa bomo umrli in se znova rodili, a vse pozabili. Bog nam je namreč dal svobodno voljo, ker nas ima tako rad - ker hoče, da delamo napake, da bo naša duša pridobila čim več izkušenj in da bo s tem rastla...
Torej, nato se odločimo, kaj bomo
v naslednjem življenju - revni/bogati, izobraženi/neizobraženi, bomo izbrali take starše, da bomo čim bližje svoji sorodni duši ali pač ne, itd... Odvisno glede na to, kaj želimo, da naša duša doseže - večje kot imamo težave, hitreje se razvija in hitreje bo dosegla višjo stopnjo, za katero pa še ne vem, kaj bi lahko bila - kakšna ideja? Mogoče gre potem v nebesa, mogoče se reinkrnira v srnico, žival?

Torej, vsi, ki imate težave, glavo pokonci, ni vse izgubljeno - v tem življenju si natakar v naslednjem gost :-).

JA, verjamem v Boga, ker mi je omogočil vse, kar imam - kljub moji težki bolezni, ki mi obrača svet na glavo :-).

Če vas še kaj zanima o mojem razmišljanju, kar na dan z vprašanji... Donch, če imaš vprašanja, mogoče ti jaz lahko podam svoje videnje...

Lp
Oseba Donch sporoča …
od kot ti ideja, da se po smrti srečamo z bogom, ki nam razloži npr. zakaj nam je všeč zelena barva, al pa zakaj smo se dobro počutili v taki in taki družbi??
Nisem še slišala takšne razlage, zato me malo bolj zanima... :)
Oseba Melitta Kmetec sporoča …
Oj,

me veseli, da te še kaj zanima.
Ja, moja obrazložitev je sledeča:
Po smrti smo samo še duše, enake tistim, ki so bile na začetku, pred velikim pokom (ja, pred tem so že bile 'nebesa' z vsemi 'izumi', z računalniki, mobilnimi telefoni, itd... pa so naše duše 'zajebale', ker niso spoštovale Boga, tako kot si je ta želel, niso bile 'zrele'; pa se je Bog odločil narediti popoln načrt in ustvaril evolucijo in staranje (t.i. smrt, ki se je vsi bojimo) - saj veš, da staranja v vesolju ni, da je le na zemlji? t.i. Relativnostna teorija. Staranje je Bog ustvaril zato, ker je ugotovil, da mora duša skozi čim več življenj, da dozori, da lahko potem spoštuje vse tisto, kar ji bilo že apriori dano...)
in tako nam po smrti Bog vse razloži in nato se odločimo...
Kako to 'vem' oz. predvidevam? To ostaja za enkrat še skrivnost... :-).
lp
Oseba Donch sporoča …
Ok ok zanimivo... ampak se men to zdi bolj pravlica, kot pa kej drucga.