Barve...

Že nekaj dni sem obsedena z barvami in njihovim pomenom. Vse se je začelo pri uri likovne umetnosti, pri dragemu-super-noremu profesorju Koncu. Vse je povezano...zakaj so table, mize v šoli zelene? Zakaj so gostilne-restavracije v toplih-oranžkastih tonih?...Moji naj barvi sta RDEČA in zadnji časa ZELENA...Zakaj?...ker so me te stvari začele blazno zanimati, sem si pogledala preiskave Chiazzarijeve... se najdete v opisih??











Rumena (barva budnosti in živciranja)


Rumena je barva sonca. Aktivira in poživlja ter osvobaja pred strahovi. Kdor se oblači v rumeno, se počuti odprtega in mladega. To so predvsem aktivni ljudje, ki se radi dokazujejo. V stanovanju, denimo na zidovih, ima rumena pozitiven učinek. Ohranja budnost in prispeva h koncentraciji.


Oranžna (spodbuja apetit, zbuja delavnost, daje energijo)

Oranžna razglaša veselje do življenja. Ljudje, ki nosijo oranžna oblačila, so delovni, polni energije in kreativni. Kdor se tudi doma obda z oranžno, običajno zjutraj zgodaj vstaja. Tistim, ki imajo težave z zgodnjim vstajanjem, pa zato priporočajo, da si z oranžno barvo olajšajo začetek novega dne. Britanska barvna terapevtka Suzy Chiazzari svari le pred oranžno barvo v jedilnici - ta namreč spodbuja apetit!


Rdeča (barva gibanja, agresije)
Rdeča je signalna barva. Izraža samozavest in močan karakter. Je zapeljiva in dominantna. Rdeča v spalnici in rdeče spodnje perilo govorita o spolnem poželenju. Kljub temu velja, da preveč rdeče škoduje. Številni ljudje v rdečem okolju tožijo zaradi težav s spanjem. Rdeča luč deluje v nasprotju s tem toplo, dviguje krvni pritisk in pomaga pri prehladnih obolenjih.


Modra (upanje in mir)
Modra je barva miru. Oseba v teh barvah je sposobna in konzervativnega značaja, ki si v zasebnem življenju želi veliko naklonjenosti.Doma je modra zofa oaza miru in je še posebno primerna za ljudi s stresnimi službami. Modra je barva desne možganske polovice in jo povezujejo s sprostitvijo. Za vse, ki hujšate: modri krožnik zmanjšuje tek!


Zelena (pomirja)
Zelena simbolizira harmonijo. Nežni in sramežljivi ljudje pogosto posegajo po naravnih zelenih odtenkih, kot sta travnato ali listnato zelena. Življenje radi opazujejo, vendar s soljudmi prihajajo v stik le, kolikor je to treba. V stanovanju zelena deluje pomirjevalno, še zlasti primerna je za kopalnice ali spalnice. Tudi na organizem, predvsem oči, deluje pomirjevalno. Velja, da zelene rastline v pisarnah prispevajo k prijetnemu vzdušju in razbijejo sicer prevladujočo sivino.


Vijolična (dvomi, domišljija)
Vijolična je barva domišljije. Že stoletja je barva duhovnikov - vzpostavljala naj bi neposredno povezavo z drugimi ravnmi bivanja. Podobno velja tudi za vijolična oblačila v posvetnem življenju. Barva izraža ekstravagantnost in željo po prestopanju meja. Vijolična v stanovanju pričara razkošje, skrivnostno vzdušje, vendar tudi tukaj velja zmernost.

Bela (jasnost, nedolžnost) Bela simbolizira jasnost. Barva snega je barva nedolžnosti in čistosti, nenazadnje se tudi neveste odevajo v belo. Je letošnja modna barva, izžareva prosojnost in plemenitost ter priča o čisti in občutljivi osebnosti. Belo stanovanje je svetlo, vendar preveč beline deluje bolnišnično in sterilno. Zato je priporočljivo, da bele stene popestrimo s slikami ali rastlinami. Telo se na belo odziva pozitivno, saj so v njej združene vse barve.

Črna
Črna barva zanika. Številne kulture jo označujejo z negativnim predznakom, je barva žalovanja in podzemnega. V črno oblečene osebe se želijo distancirati, vendar kljub vsemu delovati zanimivo. V stanovanju črna deluje mračno in dušeče. Zaradi tega v črno ne barvajte večjih površin, temveč z njo popestrite malenkosti, denimo okvirje slik. Po eni strani pooseblja eleganco, vendar nasploh s črno previdno! Barva namreč paralizira, odvaja energijo in lahko okrepi depresivna stanja.

Barve pa so poleg teh razlag tudi pokazatelj človekove seksualnosti...za to temo obstajajo statistike, vendar nič ni 100%...pa si poglejmo še to...

Rdeča: ljudje, ki imajo radi rdečo so v seksu pravi "tigri", lahko se vzburijo in uživajo na vse mogoče načine. Ko pri njih preskoči iskra, lahko seks traja ure in ure. Če se najdeta v postelji dva ljubitelja rdeče barve, se lahko mnogi poznani zapeljivci skrijejo. Opozorilo: ljubitelji rdeče so lahko agresivni, zato naj se "slabše" barve pazijo.


Rumena: če imaš rada rumeno barvo, imaš rada skladno, toda prilagodljivo seksualnost. To je priljubljena barva homoseksualcev. Seveda, to ne pomeni, da ste vsi, ki imate radi rumeno homoseksualci, namreč v večini primerov pomeni, da bo ljubitelj rumene iskal dominantnega in močnega partnerja, ker je podvržen pasivnosti. Opozorilo: "rumeni" se v glavnem ne odprejo do konca in v seksu ne uživajo popolnoma, čeprav skoraj nikoli ne zavrnejo ponudbo za seks.


Rožnata:
barva, ki odkriva pomankljivost zrelosti v seksualnem smislu-ženske so podvržene draženju in obljubam, toda umaknejo se pred realizacijo. Takšno "šopirjenje" s seksualnostjo lahko predstavlja skrito sovraštvo proti moškim. Veliko število prostitutk nosi rožnata oblačila, od spodnjega perila do obleke. Moški uživajo v osvajanju, v enem večeru se bo dogovoril za zmenek s tremi, odšel pa ne bo na nobenega. Opozorilo: ženske, ki so v zakonu z "rožnatim" moškim, morajo biti pripravljene na presenečenja ali imeti pripravljeno rezervno možnost, če zakon oz. zveza propade.


Vijolična:
tem se zdi, da so preveč prefinjeni za vulgarno valjanje po postelji, ženskam, da ne pokvarijo frizure, moški pa se raje bavijo z poslom, zato zna biti pristop k seksu posloven. Opozorilo: Ko "vijolične" pridobiš za seks naj te ne preseneča, če vidijo v tem samo lastno zadovoljitev.


Črna:
lahko pomeni "črni" seks, namreč nagnjenost k perverznosti, sadizmu ali mazohizmu. Seveda to ne pomeni, da so vsi "črni" perverzneži, toda policijski psihiatri trdijo, da je med tistimi, ki so naredili seksualni prestopek, nekaj več ljubiteljev črne barve. Opozorilo: "črni" ljudje naj bi bili nagnjeni k spremembam razpoloženja (pogosteje so slabše, kot dobre volje) in seksualno v najboljši formi, ko so pod stresom ali kadar so nesrečni.


Zelena:

zeleno doživljamo kot barvo zdravja, svežine, narave, zato so ljubitelji zelene v seksualnem smislu sveži, naravni, iskreni in nedolžni v seksu. Če izbereš "zelenega" za življenskega partnerja, prevara ne bo na spisku tvojih skrbi.
Opozorilo: "zelene" ženske znajo celo življenje igrati device oziroma seksualno neizkušenost, zato z njimi ne doživiš divji seks, "zeleni" moški pa navadno ostajajo malce nespretni in nikoli ne delujejo pretirano izkušeno v postelji.


Oranžna
:
"oranžni" obožujejo seksualne fantazije in te so jim opora. Seksualni akt mora biti za njih dramatičen, kot razburljiva predstava, v kateri so seveda sami zvezde. Predigra jim je pomembnejša, kot ljubiteljem drugih barv. Med seksom radi šepetajo, čeprav so lahko njihove besede brez vsakega pomena.
Opozorilo: imajo lahko težave z orgazmom, toda zelo dobro igrajo in neredko to ne odkrijejo partnerju. Moški so lahko grobi, ko vlečejo za lase partnerko, ženske pa lahko pustijo rdeče sledi na partnerjevem hrbtu.


Rjava:

čeprav rjavo ne doživljamo kot posebno zanimivo barvo in je malo ljubiteljev rjave, so ti pravi seksualni dragulji. "Rjavi" ljudje so topli, njihova ljubezen je iskrena in globoka, na seks mislijo 24 ur na dan. Vzburja jih seks na tleh pri kaminu, jagode na trebuhu...
Opozorilo: da se popolnoma sprostijo jim je potrebna privatnost in čeprav obožujejo seks ga ne bodo izvajali vsepovsod. Na dolge proge znajo biti naporni, ker imaš ob njih občutek, da nikoli nisi zadosti nežen in pozoren in ne poveš dovoljkrat "rad te imam"!

Siva:
priljubljena barva neodločnih, ki so takšni tudi v seksu. Ker jih več ali manj nič ne vzburja, niti barve, izberejo barvo, ki ne obvezuje. "Sivi" moški gledajo na seks kot način osvobajanja pred napetostjo, ženske pa, da zanosijo ali zadovoljijo partnerja. Zanimivo, ko se najdeta dva "siva", nezvestobo drugega smatrajo za blagoslov, zokonska zveza pa funkcionira popolno. Opozorilo: Ni presenečenje, če ljubitelj sive v času seksa izgleda kot, da računa ali si ogleduje zidne tapete.


Modra:

so izjemni seksualni partnerji, lahko so strastni, nežni, zaljubljeni do ušes, vse, da zadovoljijo partnerja. Za njih je ljubezen fina umetnost, pristop pa imajo eleganten. "Modre" ženske v seksu brezpogojno uživajo. V zakonu so neverjetno zvesti, kadar dobijo pravega partnerja, jih nihče drug več ne zanima.
Opozorilo: izrazito strastne ljudi, ki imajo radi bolj divji seks, lahko moti to, da z "modrimi" ni agresije, zato lahko v njihovih očeh izpadejo mlačno in ne dovolj strastno. Bela:

BELA

ljubiteljem barve čistoče, lahko seks predstavlja nekaj umazanega. "Beli" so po naravi puritanci, vsakdanji seks pa je za njih nezaslišan. Tudi pogovor o seksu in gledanje seksi kadrov je za njih vulgarno. Če že morajo o tem govoriti, bodo spolne organe imenovali za miške, muce...in drugimi otroškimi izrazi.
Opozorilo: "bele" ženske se ne razkrivajo do popolnosti, moški pa se želijo pred in po seksu umiti.


...Moja soba je delno vseh barv, prevladujejo pa rumena in rdečkasto-roza... Barva, ki naspidira in daje energijo, da lahko potem celi dan čebljam... Rdeče se oblečem na treningu (barva gibanja)...naključje...a hkrati razlaga...

Lp...Ostanite v barvah =**

Kaj pa vi..in vaše barve??

Komentarji

Oseba bloodi sporoča …
mal prekratko si to napisala...
drgač pa rdeča-črna zakon (H)
Oseba Unknown sporoča …
hehe rdeć all the way. =D
Oseba Donch sporoča …
hehe...pa itq..Rdeča itq najbolša =)...drugače pa Simon..teb je rdeča pisana na kožo (agresivnost p te scene xD)
Oseba Vid. sporoča …
lej jst ti tko rečem... če pišeš blog ga piš sama, ne kopirat neke fucking opise, jst tega ne berem - hvala :D

sicer pa moja barva? roza :D:D? ne vem, modra mnde...

konc je pa itq car, on je poleg artičoke, ježa pa moje mame moj idol!
Oseba Unknown sporoča …
guess i´m the blue one =P
(Rdeča ko sm s tabo)haha
Oseba Drax sporoča …
vid ma prov (razen to o roza barvi)
jaz sem prebral post
jaz se modr
ampak ne verjamem v take fore
ok prvi del ja, ker mi je tud od prof. Alojza Konca aka Carja ostal v spominu...
drugi del pa slo. prevod je baje DREK NA PALICI
kdo uganje kaj je to ali je car, al je pa en film gledu...
Oseba GIOVANNI sporoča …
Ja vi2 sta pa kej bolša al pa bi bla bolša ne bi vaju rad vidu.Doncha supr si to napisala al pa kopirala ka js sm pa tut utrgan na barve ker se ukvarjam z grafiti mism sm se začew.Čao
Oseba Drax sporoča …
nism nč slabega mislu
jaz sem tud neki še prepiru na blog, sam vsen.
mene bol živcirajo te fore kaj pomeni če maš kej rad...
drugač je pa res dober tko prebrat kej takega
sori dona
bom častu bambus pa salso
Oseba Vid. sporoča …
jao giovani, ne osebno jemat, izključno konstruktivna kritika ;) jst sam rečem, da če misli pisat naj piše, ne pa kopira... jo berem redno tak da sam povem, da je tisto bolj zanimivo... dekle zna pisat, ne vem zakaj bi torej neki tretjega blo na blogu - vrjamem da je zanimivo, sam raj berem kej kar me morda celo bolj zanima.
sicer pa si naju svobodno oglej, na najinih blogih...
je pa res, da je dona objavla vsaj kej pametnga ne pa kr neki o ne vem čem... sicer sm ti pa dona tole že včeri v šoli reku :)
i meen no harm (a) :)
Oseba Vid. sporoča …
ah kurc, lapsus:
i MEAN no harm :) tkole pa :)
Oseba Donch sporoča …
hehe...Drage dame in gospodje, ne se pogajat ipd. To sem napisala, ker se zanimam za to...izražam se itq lahko s čim hočem, ker je to PAČ MOJ BLOG- MOJ KOTIČEk, da nekam spravim svoj dolgčas!!! Sicer pa Vid, hvala za kritike-....zato ker z vašo pomočjo, vidim kaj se bere, kaj pa ne =) Čeprow zadnje čase sem bolj kot ne brez tem =) alora...uživite **