DELO krepi človeka...

»Kdor ne dela, naj tudi ne je.«

Ponovni navdih: Sveto pismo.

Nisem ravno nekakšna zagreta privrženka katoliške vere, a vseeno vem nekaj naukov iz te knjige. In kot nalašč za današnjo temo, sem našla zgornji rek.

Delo je tista vrednota, ki jo postavlja družba na načelje. Sicer te štiri črke zvenijo zelo težko in utrujajoče, a na vsakem koraku se srečujemo z njimi. Delujemo in delamo že od prvega vdiha na tem svetu. Je neka osnova, pa naj bo delo miselno ali pa fizično.Izvira že iz časa v prazgodovini, ko je človek pridobil sposobnost za izdelovanje. Delo je ustvarilo človeka, vendar ga v današnjem svetu hitrosti in napora tudi uničuje. Tu sta dve skrajnosti, ali se preveč naprezaš in trudiš ali pa nič ne delaš, in s pomočjo daru zvitosti izmolzeš denar, katerega bi si drugi mogoče bolj zaslužili. Preživi najboljši!

Menim, da je treba svojo ustvarjalnost in izvirnost razvijati na nekem področju. Če ne denarja, pa lahko pridobiš tudi bogate izkušnje in navsezadnje nekako porabiš svojo hiperaktivnost.

Adi Smolar v pesmi: Je treba delat`, zelo dobro razloži kaj in kako je z delom. Pravi namreč: »Je treba delat, to pomeni da si živ. Je treba delat in gledat kaj si naredil. Je treba delat, da pametno živiš. Je treba delat, da za sabo kej pustiš.«

Zaslužek. Danes se vse vrti okoli denarja. Boljše rečeno: »Denar vrti svet!« Nič več ni zastonj. Vse je mogoče kupiti! No, mogoče nasmeh, ki ti polepša dan ali lepa beseda. Pa vseeno smo človeška bitja tako materialistična, da niti beseda ljubezen ne pomeni pri vseh razumevanja in zaupanja. Temveč tudi to koliko imaš pod palcem ali naprimer kakšen avto voziš (resnično in tumasto).

Delati, bi moralo pomeniti USTVARJANJE katerega izdelek, čas in trud so poplačani. Poleg tega pa je glavno to, da delaš na tistem področju kateri te zanima in si zanj nadarjen.

Ajde Lenuhi, LEP POZDRAV!

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Samo droben popravek svetopisemskega citata, ki pa kar precej spremeni pomen:
Kdor NOČE delati, naj tudi ne je.
LP
Miran