Kaj se dogaja v glavi moškega?

Danes popolnoma zaspano in s kančkom vročine, malo nejevolno in mutavo sedim za to prekleto kvadratno odvisnostjo, ki ji po domače pravimo računalnik, in iščem nekakšno pametno temo, o kateri še nisem govorila… In ker mi je »možek« ukradel temo o gluposti slovenskih besedil, mi je danes postregel z novim naslovom:Kaj se dogaja v glavi moškega?
Pa naj vam zgleda še tako na easy tema, to za bitja ženskega spola ni ravno najlažje delo, ker moških nikoli ne bomo razumele in tudi obratno z njihove strani… No evoga malo za sprostitev si preberte nič kaj komplicirana bistva… mogoče se drugič bolj poglobim v to temo…Gospodična Donč meni:
Zakonik DoneG: »Ženske smo tiste, ki provociramo, moški pa tisti, ki bi prakticirali.«

…Glava moškega je sestavljena iz štirih praznih vsebin: v prvi je gumbek s katerim uravnavajo življenske procese, drugi gumbek je v okvari, tretji gumbek- gumbek za pospravljanje in red..ne boste vrjeli- tudi ta že dolga leta ne deluje in je poln pajčevine. Pridemo pa še do četrtega gumb..ne ne…pardon…pridemo do četrtega dela, ki vsebuje centralni sistem, ki zelo dobro deluje- le na en ukaz: S E X… kjerkoli, kadarkoli, s kolikor hočeš, kakor hočeš..samo, da je…v obeh glavah se dogajajo nerazložljive kemijske reakcije, ki dvigujejo pritisk, bogatijo domišljijo in povzročajo fobije pred visenjem predmetov.













Kar so nas naučili v šoli: Možgani so iz dveh delov: Leva polobla možgan pokriva govor, logiko, matematiko, dejstva, sklepanje, praktičnost, red ipd. Desna polovica možgan pa vodi ustvarjalnost, umetnost, intuicijo, ideje, melodičnost, dojemanje celote in delovanje na več področjih hkrati. Ženski možgani so nekaj manjši od moških, vendar pa so ženske v povprečju za 3 odstotke inteligentnejše od moških. Raziskovalci so odkrili, da imajo ženske več sive materije kot moški. Siva materija je mesto, kjer možgani opravljajo presojo položaja in zato so ženske boljše v medsebojnih odnosih.
Moški možgani imajo več mest za prostorsko zaznavanje in določanje smeri. Nesporno prekašajo ženske v tridimenzionalnem zaznavanju in orientaciji v naravi. Uživajo v načrtovanju in se v prostem času ukvarjajo z dejavnostmi, ki zahtevajo navigacijo in orientacijo. Večina moških zna tudi pravilno določiti, kje je sever, pa četudi se jim sicer niti ne sanja, kje so.

Moški možgani lahko hkrati opravljajo le eno nalogo, ker imajo (za 30 %) slabše možganske povezave med levo in desno poloblo in ker so njihovi možgani organizirani po oddelkih - predalčkih. Zato je npr. moški, ko bere časopis, dobesedno gluh. Zato tudi utiša radio, ko se pogovarja po telefonu.

___________________________________________________________

Za vzorec dvojih možgan si bom vzela Mimico in Pepčka (čistokrvna slovenca …ne gre za nobeno diskriminacijo). Mimica in Pepček sta stara tam 30-40 let in sta poročena okoli 10 let. Mimica dela v pisarni, medtem, ko je Pepček avtomehanik. Zgodbe ne morem zaključit kar z »In živela sta srečno do konca svojih dni«, ker to bi bilo prekičasto… tako, da najbolje da začnemo z njunim vsakdanjikom.
Pepček rad zelo dolgo spi in sanjari o skušnjavah. Medtem ko se Mimica začne zgodi vjutro lišpat pred špeglom, se Pepček počasi vstane in mukoma obleče. Mimica že pripravlja zajtrk in kuha kavo, ko si Pepček obleče še frišno srajco. Mimica pripravlja malico za sina, medtem ko se Pepček odpravi v kopalnico in se poigra s svojim prijateljem… Zakaj?..Ker meni, da njegova puščobna žena nima časa zanj. Ko se končno primaje v kuhinjo, Mimica z grozo ugotovi, da je njegova kravata zmečkana… Kljub temu, da se ji mudi v službo, se odpravi likati kravato. V Pepčkovi glavi se dogajajo eksplozije, produkt včerajšnjega pijančevanja s prijatelji, v spominu so poleg črnih lukenj tudi prebliski prsate kelnarice z vrčki piva…
Oba se končno odpravita v službo. Mimica si kot vsak dan po delu privošči skodelico kave in si navdušeno v glavi naredi načrt, kaj bo počela po kosilu. Njen Pepček pa popravi nekaj avtomobilov, razpošlje nekaj rezervnih delov, medtem pa poželjivo pogleduje na koledar golih manekenk. Po službi z Mimico pojesta kosilo in, ko se ženki po dolgem času končno porodi želja po možu in njegovem korenjaku, se on odloči, da gre na pivičko. Mimica skomigne z rameni in v roke pograbi denarnico z raznobarvnimi kreditnimi karticami.ko obdela vse trgovine v mestu, se odpravi še v predmestje in na tržnico. S polnimi rokami nakupovalnih vrečk se dobi še na aveniji s tremi prijateljicami. Najprej eno ignorira, ker ima lepšo torbico, nato pa jo druga vpraša kako kaj posteljne razmere doma, pa še njo odslovi z rdečimi lici in pogledom češ »mi pa tega doma že ne delamo«, tako ostane sama s sosedovo okrogljino, ob kateri se počuti shirano, pametno in nadvse manekensko. Z njo preživi nekaj uric ob kavi in s plehkimi vprašanji o vsakdanjiku. Ko pa preideta na zasebne reči, Mimica spozna, da soseda celo več ve o njeni lastni spolni dejavnosti, kot ona sama. Zato se vsa jezna pojavi doma in zadirčno napade moža, kaj ima s sosedovo debeluhinjo. Pepček vajen že vsega hudega, jo samo čudno pogleda in sede za televizor. »En špricer mi prnes.« Potem se začne kalvarija z: pogovoriti se morava, jst ne morem tko naprej, prosim povej mi, me varaš? Koliko časa?...In ko ženska končno skapira, da jo daje neumesno ljubosumje in da od moža ne dobi ne U, ne MU… se odpravi pred ogledalo in začne jokati, ker se je zredila za nekaj kilogramov. Pepček si pogleda dve tekme in se počasi odpravlja v kopalnico, ko Mimica živčno hiti po hiši in sama sebe ošteva zaradi dveh odvečnih kilogramov. Pepčka mine še zadnja trohica poželenja po njej, zato se zapre v kopalnico in si misli: »Baba zmešana mi dela sive lase.«, potem pa gre srečen spat. Zakaj? ker je preživel še en dan v desetih letih zakona.










Po tej dolgi zgodbi, in hudem primerku ženske pridemo do zaključka, da imamo ženske drugačne vrednote v življenju. Družina, pospravljanje, nakupovanje, zapravljanje, ogovarjanje, cartanje… Želja po mirnem toku življenja. Pa saj se trudimo biti popolne žene… mislim, da se ne sikiramo glede kilogramov le zaradi sebe… in ne kompliciramo zaradi sebe. Iščemo pač neko nedosegljivo popolnost, in gremo iz ene skrajnosti v drugo. Večino časa smo zakomplicirane in zakompleksane… in ja, ni taka katastrofa, če izpademo nevednice…

Medtem ko moški so taka posebna bitja.

Sej, če jih vzameš pod drobnogled ugotoviš, da so tudi oni velikokrat v stiski, strahu, dvomih, a ni tako zelo razvidno in navsezadnje ni jim pisano na kožo, da izpadejo v določenem primeru kot ranjene ptice…

Ampak kolikor vem… če so: punca, TV, alkohol, in pivski prijatelji… tu je popolnost. Vsak ženski gib vzamejo za namig in le čakajo na priložnost, ko se pojavi fletna izgubljena ptička… Če ne drugač, pa jo je fajn vsaj izkoristit… (tako je bratec, ujagi xD…)

Jao, jao…sicer pa smo tu v prednosti ženske…me jih ne razumemo z eno glavo, medtem, ko nas oni ne razumejo z nobeno izmed dveh….



LP** se slišmo v petek, ko pridem iz Dunaja...



Komentarji

Oseba Unknown sporoča …
Mi vas ne razumemo z dvem glavam? hehe! Naše vsaj vejo točno kaj hočejo v določenem trenutku!
Oseba bloodi sporoča …
dej mal več napiš drugič, to se ti ne splača sam dva tri stavke pisat
Oseba Rose Marie sporoča …
ne da se mi brat, lahko ti pa odgovorim na naslov:D me en kurc briga ka se dogaja v njihovih glavah :DDD Lp:)
Oseba IztokFranko sporoča …
a lahko kdo povzetek nardi?
Oseba Donch sporoča …
piiizda....lenobe ene! =D
Oseba IztokFranko sporoča …
bravo, s tem si ugotovila eno pomembno lastnost večine moških :D

ni prirojena, se pa hitro razvije. težko ozdravljiva
Oseba Unknown sporoča …
Sem vedu že od nekdaj da sem srednji spol.