In Between…


Včeraj, 21.1. sem bila s svojimi najdražjimi tremi mušketirji iz našega razreda na plesni predstavi skupine EnKnapgroup. Bilo je zelo zanimiv in seveda vredno ogleda. Odlični gibi in odlična vsebina. Ljudje z nezaupanjem, stalnimi medsebojnimi boji in neobvladljivo strastjo. Nekje vmes… med zemljo in nebom… med brezmejnim, prostranim in strogo zarisanim…
Keografijo sta sestavila Lenka Flory in Simone Sandroni, plesno skupino pa sestavljajo Luke Dunne iz Vel. Britanije, Katja Legin in Slovenije, Tomáš Nepšinský iz Slovaške, Ana štefanec iz Slovenije in Ilkem Ulugün iz Turčije.

˝Zemlja je bitka, ki vključuje sprijenost, egoizem in osebno agresijo. Je kot srednjeveška farsa - borbe, spolnost in nobenega usmiljenja. Nobenih pozitivnih značajev. V teh situacijah si bizarne narcisoidne podobe, ki jih opazujemo, nabirajo moč s slo in željo po pozornosti. V neizrečenem, grenkem upanju se razkrije moralni paradoks naših teles - naša telesa so pregovorno ladje greha, a vendar so v svoji goloti in ranljivosti podobe nedolžnosti."

foto: m.Skrinjar

Komentarji

Oseba Miki. rawr. sporoča …
supr je blo. razn tega d bi mogla bit na začetku tišina. pa prostor ni biu tko primern. useen. blo je fajn ( še enkrat gledat.). :P komi čakam d bodo mel s5 kej novga. kej podobnga Praznovanju. :P
Oseba Unknown sporoča …
Hja. Zame je vse to moderni balet. Isti in ponavljajoči se gibi... vidu sm tri različne koreografije, če ne še več. In so mi vse bolj ali manj iste. Tud če musko poslušaš se drapa nonstop po isti.

Mogoč bi ženske gole morale bit. Bolj zanimivo bi definitivno blo. =D
Oseba Miki. rawr. sporoča …
Tko ti pravš. :P Jst sm do tega trenutka gledala štiri take predstave. Dve od En knap-ovcev ( prej ko še ni blo stalne zasedbe)in dve predstave od EKG ( s tem d sm 1. gledala 2x). In morm rečt d se mi ni zdelo prou nč isto ( razn naslova predstave :P ). Pč odvisno od koreografov. Eni še vedno prisegajo na stare, "zgulene" koreografije, medtem, ko drugi iščejo neki novga... :P
Oseba Donch sporoča …
ja, v In between so se cikli določenih osmic pojavljal eno za drugo prepogosto... to mi ni blo kul. drugač pa kr fajn.
Oseba Laura. sporoča …
100jko pomoje si lih na take naleteu, kr korakov, gibov je ogromno in lahk enga tut na različne načine prikažeš/izvedeš ;)
..Ponavljanja je tut men blo mal preveč, sam je mel nek pomen glede na zgodbo...

Men pa na sploh lih muska ušeč, ker trga!! 8)
Oseba Unknown sporoča …
Sej to je to. Preveč istih gibov. Sej razumem, da vsak gib lahko drugače prikažeš. Z drugačnimi čustvi z drogačnimi motivi, ampak to je ravno to kar me moti pri takih plesov. Tko omejeni so... na neke gibe. Zakaj bi se moral gibi pomagat? Ni idej? Al kaj?