Dan Žena!

Dan žena!
Preprosto in samoumevno: Zaslužimo si ga!
Oziroma zaslužijo si ga v spomin naše predhodnice.
Zakaj?
Je blaga oblika opravičila za preteklost.
Kakšno preteklost?...

Preteklost, ko so žene imele zelo pomembno delo: Kimanje vsem trditvah extra pametnih moških! No… tudi za rojevanje otrok in pospravljanje so bile dobre. Bile so avtomati za pospravljanje, za moške v času vojn nič več kot partizanske sex mašine, ter posledično matere velikega števila otrok. Oziroma bile so kot tekoči trakovi za rojevanje, kljub revščini cele dneve garale na polju, po hiši, hodile na tržnico (kjer je bila edina možnost za naše najljubše opravilo: ogovarjanje)…

In po dolgih letih zgubanih obrazov, izmučenih oči, bledih lic, žuljevih dlani ter zgrbanih postav, so se jim tiste iskrice, ki so že dolgo nazaj izgorele, zaiskrile nazaj v upanju, da ne gre le za iluzijo. Počasi so se vrstile točke zakonov in ženske so iz gospodinj prerastle v cenjene poslovnice... Že res, da je za vse to bila prelita marsikatera solza in kapljica krvi… vendar uspelo je- skoraj! Velik napredek za njih, velik napredek za NAS!

Vendar ne zatiskajmo si oči- že za boljše plače, ter popolno prevlado je treba imeti tiča… Ne vem, če je zaradi enega izrastka kaj več IQ- ja … ampak žal- tako je…za zdaj!

Komentarji

Oseba Matic sporoča …
Ja kdo bi pa pol vojno dubu? Ženske? I don't think soo.
ČE bi bla moški bi že drgač misnla.
Oseba bloodi sporoča …
Že takoj na začetku se vse vstavi ...PREPROSTO ZASLUŽITE SI GA?! a ne vem če glih...:D


drugače sm pa še zmer mnenja če bi baba kej vedla bi bla dedi;) nima glih veze al je pa res!:D:D

lp