Dormir ou no dormir?

Zdi se mi, da sem končno odkrila čar v poznem zbujanju. No, ne ravno čar, bolj uporabnost. Sicer sem še vedno na strani zgodnjega zbujanja, ki ga med počitnicami ne prakticiram več tako pogosto, ker se nikakor ne poklapa z Zaspancem, ki spi brez problema tudi do treh popoldne. Vsekakor ga občudujem, da se ne naveliča spanja in se zbudi ravno tako utrujen, kot je zvečer legel v posteljo. Sama imam večje probleme z navajanjem gromozanskih amplitud zbujanja ob pol šestih zjutraj in počitniškem poldnevu. Še vedno sem mnenja, da zamudim najlepše jutranje sonce ter kofetkanje.
No, danes tega ne bom zamudila, saj sta me Dragi in »tašča« vrgla iz postelje ob pol devetih (zbudila sem se sicer uro prej), da jima skuham kavo. Prav čudi me, da danes ni bila tako slaba, kot ponavadi. Namreč, zadnji časi niso ravno bleščeči za kuhanje kave, čeprav še vedno skupaj spravim kakšno kosilo.
Ura je deset zjutraj in če bi bilo po željah Dragega, bi zdaj morala še spati kakšni dve uri. Kar je zelo uporabno, saj bi se malo pred kosilom šele zbrihtala ter se ne bi počutila tako neuporabne, kot se počutim trenutno. Namreč, pospravila sem že vse kar mi je prišlo pod roke, celo z babico sva kofetkali. Nisem pa pri volji, da bi se spuščala v detajle in pospravila kaj bolj zahtevnega, ali celo naredila domačo nalogo. Tudi za blog sem imela pred pol ure zanimivo temo. Tako hitro kot mi je šinila v glavo, se je tudi izgubila, zato si že kar nekaj časa prizadevam, da bi jo dobila nazaj, vendar ne gre in ne gre. Ravno zaradi takih stvari mislim, da je pametno spati dlje. Sicer pa je kar težko živeti po različnih režimih, ki sodijo k določenim obdobjem. Začasa šole se vstajam okoli pol šestih, med vikendi se zbudim okoli desetih, da uredim različne stvari, nato ponovno smuknem v posteljo k Zaspancu, med počitnicami pa se režimi razlikujejo tudi na prostor kjer se nahajam. Pri očetu imamo ob devetih že zajtrk, doma spim najdlje do enajstih, pri Dragemu pa se stvari zavlečejo, saj je nato še tri ure tečen, če ga zbudim prej. Ni čudno, da sem čisto zmešana in zgubljena na prehodu iz enega v drugo obdobje.
Sicer pa se iz dneva v dan počutim vedno bolj, kot moja babica. Zehati začnem že okoli desetih zvečer! Kaj bi dala za kondicijo ne-spanja, ki sem jo imela pred nekaj leti, ko je zadostovalo le nekaj ur, da sem se spočila! Včeraj sem tako ugasnila ob koncu filma, ki sva ga gledala z Dragim, ki je za razliko od mene že od nekdaj nočna ptica. Tako ugašam tudi ob vikendih, če se že spravim ven. Ah, starost utruja!

Komentarji

Oseba mcenaa sporoča …
I say...DORMIR!
Oseba Donch sporoča …
hehehehe :D
Oseba Unknown sporoča …
Heh. Nov študentski pregovor iz moje strani: "Dopoldne je za pičke!"
Oseba Donch sporoča …
zakaj se torej ne zbujaš ob 8h? :P