TemaTedna: Marsomanija

Ljudje že od vsega začetka vrjamemo v... hm... v nekakšna bitja, ki naj bi si z nami delila vesolje. Želje in ideje, da bi jih odkrili, z njimi razvili nove vezi, se mogli celo spopasti za življenjski prostor, se razvijajo že zelo dolgo in ni čudno, da je bilo že zelo veliko filmov posnetih na temo, ki bi se vsaj malo navezovala na marsovce. Prav hlastamo po "Velikem odkritju", ki bi nam mogoče razjasnil skrivnosti geološke preteklosti. Tudi sama ne želim oditi iz tega sveta, ne da bi izvedela kaj pomembnega o tem. Zeleni, veliki, trooki, z velikimi ušesi... mogoče pa preprosto le še ena vrsta navadnih ljudi.
Glede na nedefiniramo število galaksij, ki se nahajajo v neskončnem vesolju sklepam, da mora biti življenja zelo veliko. Veliko več, kot si predstavljamo! Če niso krogi na žitnih poljih delo ljudi, potem morajo biti nekakšna opozorila!? Mogoče zaradi nepravilnosti, ki jih delamo iz dneva v dan? Zakaj bi nezemljani prišli na že razpadajoči se planet?
Pravijo, da če bi obstajali marsovci, ki bi bili naprednejši od nas, da bi že prišli k nam. Po drugi strani pa... kdo pravi, da niso že bili tu? Ljudje mislimo, da smo gospodarji Zemlje, ter, da se bomo kmalu lahko polastili tudi vesolja. Pa smo res? S tem, ko se trudimo nadzorovati čim večji delež, nam na drugi strani vse nekako beži iz rok, Zemlja se nam maščuje in si vzema nazaj svoje bregove, vodovja, hkrati človeška življenja.

Mogoče pa smo le mravlje nekomu večjemu? Kdo bi vedel...

Komentarji