Briljantina v Ljubljani

Nekako nisem mogla mimo, ne da bi si jo ogledala še na večjem odru, v drugačni zasedbi, z drugačnimi zamislimi... Že mesec poprej so jo toliko promovirali in sem pričakovala res en velik KABUUUM, tudi glede na ceno, ki ni bila nekako posebej skromna.
Verjetno vam je večini znano približno kako gre celotna zgodba, še posebej tistim, ki ste si ogledali našo gimnazijsko Briljantino.
Glede na moja velika pričakovanja, sem bila kar razočarana ob koncu. Verjamem, predstave delati je težko, zahteva se veliko dela, veliko truda... gledalci pa sodimo le po končnem izdelku.
Osebno mi je bila gimnazijska Briljantina veliko bolj všeč. Ne le zaradi znanih obrazov, mogoče bolj primernih kulturnih domov, kot pa prevelika Hala Tivoli, temveč tudi glede koreografije, živahnost na odru ter posebnih efektov. Že res, da so ti ljudje igralci, ter, da so priprave potekale 2 leti... vendar jih po mojem mnenju "naši" prekašajo v polni črti, v pol leta, ki so ga imeli na voljo.
Predstava je potekla od začetka do konca brez vsakršnih posebnih presenečenj, ščemenja v trebuhu ali celo kurje kože ob določenih prizorih. Škoda...

Posnetki bodo objavljeni pri 100jkotu v bližnji prihodnosti.
Do takrat pa en delček Briljantine Gimnazije Brežice

Komentarji

Oseba Anja sporoča …
awww..you're just saying thaat...
hmm..škoda kr nism šla tut jst si pogledat tega*smrk**smrk*...
Oseba Anonimni sporoča …
helou.evo jst sm pa glih domov iz predstave pršla,pa morm rečt,da mi je bla kr ušeč,sam ful mi je blo smotan,k smo mi mel takrat isti scenarij k oni in sploh nism bla v pričakovanju,k sm vedla vse ka bo kdo reku,ampak sm sam ocenjevala kaj smo mi mel bolš pa kaj slabš.sej to je težko rečt,men so bli posamezniki res supr,npr.danny-supr ej,rizzo al pa marty pa tut,nevem..sam full me je motlo kr so prevedl pesmi,kr je to vzel tist čar sami briljantini.Sam so mel pa par scen ful bolših od nas,npr.tista scena v kinu sandy pa danny,pa tut koreografije so mel tam na plesu bol usklajeno vse skupi,ampak,če pa pogledaš našo grease lightning pa njihovo-pa oni pogorijo:)Nevem,že nakladam,morm pa rečt,da je blo pa zlo zanimiv videt zadevo in komi čakam,da grem gledat še ko bo željka igrala:D
lp,sarah
Oseba Donch sporoča …
hehe...
Se strinjam, da vam pri Grease lightning ne sežejo do kolen :):):)
Res nisem bla navdušena nekak...
Tolk kot so se promoviral, kot velik spektakel in te zasoljene cene... potem pa neka povprečna predstava z ne kaj prevečimi razburljivimi trenutki. :) igra, ki bi se je vsak lahko naučil... tej pa bi blo po mojem mnenju treba dodati tut kej osebnega, neki inovativnega po čem bi si jih zapomnli.
Oseba Samo Ravnikar sporoča …
Ojej... končno sem videl vašo Briljantino (sicer samo na tem posnetku) in se res čudim vašim izjavam, ko govorite, da je vaša Briljantina boljša od naše in da vam pri Grease lighting niti do kolen ne sežemo. WTF!? Pa saj ta vaša "Raketa" je čist statična. Povečini uporabljate samo roke in tud približno ni tako fizično zahtevna kot naša. Res ne vem zakaj povsod na raznih blogih in forumih kritizirate našo Briljantino, predvsem koreografije Mojce Horvat... Tukaj se prav vidi, da ste nevoščljivi. Pa še popravek. Predstave nismo delali dve leti, ampak dobra dva meseca, je pa res, da jo igramo že dve leti in da smo jo za Tivoli res samo malce priredili. Se pa strinjam, da hala Tivoli ni ravno primerna za predstave, zato vabim vse, da si predstavo ogledajo v Šentjakobskem gledališču, kjer je bilo odigranih že 65 Briljantin, kar tudi dokazuje, da je naša Briljantina dobra. Pa še dve stvari za na konec. Prevodi so prav odlični in ne vem kaj vas pri tem tako moti. Kakšni Slovenci pa ste??? Treba negovat slovenski jezik... ne more biti dobro samo tisto kar je tuje. Pa še glede kart. Ja cena je sicer visoka, vendar še vedno zelo nizka v primerjavi s Hrvaško Briljantino, ki je gostovala v Križankah meseca julija ali v primerjavi z drugimi podobnimi projekti. Zdaj me pa napadite kakor hočete. :)
Oseba Unknown sporoča …
Kritizirajte kolkor hočte, to je legitimna pravica vsakega,samo če je pa vam to kar je na tem posnetku boljše, potem pa res samo en velik LOL in nič več.