Anti-vegi



Vsak človek ima pravico živeti po svojih načelih, željah, pravilih (ki ne kršijo pravic drugih).
Enako je z izbiro hrane, ki jo jemo. Če si gej, bodi gej... če si vegetarijanec, bodi vegetarijanec.

Osebno delim vegetarijance na 2 skupini, glede na razloge:
-Tiste, ki ne jejo mesnih izdelkov, ker jih ne marajo,
-Tiste, ki ne jejo mesa, da bodo rešili živali po svetu

Ok, prva skupina... pač, če ti ne diši zelje, ne boš jedel zelja, če ti ne dišijo čevapčiči, jih pač ne boš jedel. Popolnoma v redu razlog...

Glede druge skupine pa... Lepo, da jih toliko skrbijo življenja živali, medtem, ko smo mi mesojedci popolni brezsrčneži in morilci, ki ne maramo živali, ter podpiramo njihovo trpljenje. Mislim, da je takšen razlog samo pika na I nekemu preseravanju. Potem pa ne jejte tudi rastlin... mar one niso živa bitja??? Že res, da nimajo glave, z žalostnimi okami, ampak vseeno so živa bitja, ki jih "ubijamo" za našo prehrano.
Popolnega vegetarijanstva pa sploh ne bi komentirala (da ljudje ne jejo sira, ne pijejo mleka... ker je živalsko).

Na kratko in na hitro...
Mesojedka Dona

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
tem popololnim vegeterjancem se reče vegani. drugače sem pa tut jst proti temu. Zakon narave je takšen kot je, ena vrsta je drugo. to je pr vseh zivih bitjih tak sam pri ljudeh ne kjer obstajajo rekde izjeme ki se majo za neki kar je nad naravo.


lp urosK
Oseba Anonimni sporoča …
Kar ima oči, inteligentni ljudje ne jedo!
Oseba Patricia sporoča …
Anonimni, a to nej bi bla kao inteligenca?
Pol sem pa rajš kr na stopnji neandertalca... predvidevam, da mi Bog kočnikov ni dal za grickanje trave.
Saj ne, d sem proti vegeterijanstvu, ker tut men se kakšna svinjina gabi, ampak nekateri razlogi za to se mi pa res zdijo smešni.
Oseba Anonimni sporoča …
Zakaj pa se mi ljudje pol med sabo ne jemo? Če jemo živali pa rastlin - zakaj se pa med sabo ne smemo jest? Kaj pa so živali manj od nas?
Sicer je pa način sam po sebi, kako v nekaterih deželah pobijajo živali res krut (npr. mačke, ki so na Kitajskem prava specialiteta - dlako in kožo jim olupijo na živo.. Je to kak način?)!
Pa kure, k jih majo v večjih mestih zaprte v takih kletkah, da se tud obrnt ne morjo!
Fak off takim ljudem,k to delajo!
Oseba Anonimni sporoča …
well said, dona.
ti anonimni pa... dej ne seri s takimi no. se ti zdi da tle mogoče mačke kdo je? eno je mučenje živali, katermu tut js ostro nasprotujem, recimo za kozmetiko in podobne bedarije. drugo pa je zakon narave, "circle of life". lev tut je antilope da preživi. med sabo se pa tut ne jejo. prav tako kot ljudje (kakšno naklučje,a?).
enako me zanima če bi mel kdo od tvojih raka al pa kej, in bi rabu zdravilo, ki je (trust me), bilo preizkušeno na živalih, ki so pri tem grozno trpele. potem bi pa naenkrat človeško življenje imelo veliko večjo vrednost kot živalsko, ali...? Mislim da potem ne bi bilo: kaj pa so živali majn od nas.
Tak da ne bluzi s temi "js mam rad živali, ker sem inteligenten"...
T
Oseba Žužu sporoča …
se popolnoma strinjam (čeprav sem vegetarijanka...brez razloga. Niti iz sočutja do živali niti zaradi tega ker mi meso ne diši)

usak pač je kar hoče, drugim pa naj ne soli pameti.

anonimni...o zakonih narave bi se pa dalo pogovarjati...ker smo mi čist en faliran zakon če se mene praša...
Oseba Donch sporoča …
Naprimer moja najboljša kolegica je vegetardiijanka od tretjega razreda, ker ji pač meso ni dobro... in ne mi rečt, da se pri 10ih letih lahko nekdo preserava s tem zaradi mode, ali ker je rešitelj vseh živali!
Drug primer pa je moj učitelj, s katerim se res super razumem, pa vseeno se mi čisto mimo to, da ne je mesa, ker s tem na leo reši 4 kokoši, pol krave in ne vem kaj še...

Seveda sem proti mučenju živali, -živali žive odirajo, jih tepejo s koli ter se poleg smejijo, njihovem cviljenju, in ne zaradi tega, ker se hranijo z lisicami ali pa kakšnimi finimi živalmi s kožuhi, temveč bolj zaradi dragega krzna, mogoče dragocenih okljev... Če pa se pač eno kuro ubije, in da (falabogu) ne rabim tega gledat... potem pa jo bom pojedla... jebat ga!
Oseba Anonimni sporoča …
1.zakaj se ne jemo med sabo? kera zivalska vrsta se zre med sabo, razn redkih izjem? pomoje da se med sabo ne jemo ker bi izumrli.
2.une kure so stisnjene noter celo svoje zivljenje, in drugga ne poznajo..zivijo pa itak le kratek cas. ni jim hudga.
3. inteligentni ne jedo tisga kar ma oči? vsi vegeterjanci jedo ribe! ki, glej ga zlomka :), imajo oči. (druga stvar so pa vegani ki ne jejo nic kar je zivalskega izvora). inteligentni jejo meso, zelenjavo sadje, in vs eostalo ker vedo da si le tak lahko zagotovijo optimalno stanje telesa (zdravje, kondicija).
tako da:

ANONIMNI NE SERI! (teh problemov sicer verjetn ti nimas ce ješ samo zelenjavo, pa tut ko opravlaš to osnovno telesno funkcijo vrjetn školko čist do gor zaserjes z zelenimi koščki. tut zvok je vrjetn mal drgačn...namest plunk plunk dela pfffffff :D

od zelenjave mam najraj čepave.

urosK
Oseba Donch sporoča …
Hehehe, se totalno strinjam z Urošem, brez vsakršnjega odstopanja.
Oseba Anonimni sporoča …
Za 'proizvodnjo' 1kg mesa je potrebno 9kg zrnja
Oseba Anonimni sporoča …
a zdej se ti pa še rastlin škoda zdi? =)
ti zobaj pa kluvaj, ostali inteligenti ljudje bomo pa uporablal svoja usta cem so namenjena, žvečenju. in ostal bomo to kar smo ze od vsega zacetka. vsejedi.

urosK
Oseba Anonimni sporoča …
"Zakaj pa se mi ljudje pol med sabo ne jemo? Če jemo živali pa rastlin - zakaj se pa med sabo ne smemo jest? Kaj pa so živali manj od nas?"

In zdej še eno vprašanje za tebe, inteligentni anonimnež... Kaj so pa rastline majn od nas ;)
Res maš kr ene argumente. Če ti ni dobr, ti pač ni, da pa s tem rešuješ živali... če si ženska, zihr uporablaš kozmetiko Maxfactor, ki je preizkušena na živalih. Če si moški verjetno uporabljaš old spice, gillete... head and shoulders... Tu lahko govoriš o mučenju.

Pa ka si zdej s tem zrnjem hotu povedat? Sam upam da ne kej ekološkega, ker pol si raj poglej kolk vsega gre za npr riževa polja in podobno.
Oseba Anonimni sporoča …
shut up! :D
Oseba Anonimni sporoča …
dejte se podpisovat xDzdej ne vem..če to vse isti anonimnež piše al je pa tanja vmes komentirala=)



urosK
Oseba Unknown sporoča …
HAHAHA eni ljudje bi lahko doktoriral na inštitutu za imbacile. Dejte mir no. Ljudje smo mesojedi in rastlino jedi. Med sabo se ne jemo iz spoštovanja do svoje rase, brez skrbi da bi se če bi hrane sfalilo.

Mučenje živali? A se kje to ne dogaja? Se mačka ne igra z miškami? A lev sprašuje antilopo če jo boli med tem ko jo je? Djte mir no...
Oseba Anonimni sporoča …
http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw&eurl=http://www.izklop.com/?url=links/start&a=open&id=40380

evo tole se delno nanasa delno na to..da bi radi pršparal zivali..

urosK
Oseba Anonimni sporoča …
tlele je zdej 10 anonimnežov.
in jst sm napisala sam 1 komentar. Sicer pa ne..ne uporabljam te kozmetike(maxfaktor),ker se ne mažem. in nisem vegetarjanka. povedla sm le svoje mnenje.
Oseba Anonimni sporoča …
Some facts:

-vsi vegetarijanci definitvno ne jedo rib

-ne mi govorit da žival ne trpi. Pojdi v klavnico, preživi 1 dan tam

-rastlina =/= žival


Citiram:
"a zdej se ti pa še rastlin škoda zdi? =)
ti zobaj pa kluvaj, ostali inteligenti ljudje bomo pa uporablal svoja usta cem so namenjena, žvečenju. in ostal bomo to kar smo ze od vsega zacetka. vsejedi.

urosK"

Od "inteligentnega" človeka bi lahko pričakoval, da bo bil pismen. Oh well.

Draga dona, če lahko poveš dragemu Urošu, da vegetarijanci ne živijo le od semen, solate in korenčka.

Don't bother respoding.. im just passing by, bye bye.
Oseba Donch sporoča …
Ne, daleč od tega, da bi jedli samo semena in rastline. Glede rib pa mi ni čisto jasno zakaj bi ble "morski sadež" oz. "žival".

Saj pravim, zame je vegetarjanstvo, ker pač neke stvari ne ješ, ker ti ni dobra v redu, medtem ko mi je odločitev za vegetarjanstvo zaradi trpljenja živali malo čez rob no.

Že res, da živali trpijo, umrejo, ampak tako ali tako nimajo nič od življenja. To niso živalice, ki jih, kot doma, lepo gojimo, crkljamo, pitamo. To so dejansko stvari za naše želodce. Žal je tako, in verjamem da bo še dolgo.