Pa... dam ja kumaro!

(Post, bolj za šalo kot za res. Omenjenim osebkom se opravičujem, ampak bili so popolni primeri za to temo. Brez pritožb na sodišču, prosim.)


Včasih že samo ime razkriva skrite namene in osebnost človeka. V zgodovini so se ljudje poimenovali po svojih očetih, kraju iz kod prihajajo, po značajskih, telesnih značilnostih, itd. Npr: Pepca from Decantes, Otto von Bismarck, Ludvik Pobožni, Karel Plešasti, Richard I. Levjesrčni, Sigismund Luksemburški,… Tokrat pa sem skrite pomene imen in priimkov poiskala v znanih slovenskih imenih.


Natalija Verboten. Ime Natalija je latinskega izvora in pomeni rojstvo. Tisti, ki razumete nemško, verjetno veste, da beseda »verboten« pomeni prepovedano. Torej, »Prepovedano rojstvo«?? Vprašala sem pet moških, kdo je Natalija Verboten. Vsi so znali povedati, da je lepa pevka z ogromnim oprsjem. Povežimo. Srce-parajoča pevka, v prisotnosti katere se moškim cedijo sline. Prepovedana? Ja.


Helena Blagne. Naša »Diva« z umetnim nasmehom, vzornica mnogim vzhajajočim zvezdam (tudi Damjanu Murku), ki danes počasi že tone v pozabo, spomnimo se je tudi po posebni »muhi«- dovoljuje le fotografiranje desnega profila. Ime Helena izhaja iz grščine, pomeni znak lepote, svetlosti, vzvišenosti. Iz priimka Blagne sem izluščila besedo »blago«, ki je slovenski izraz za izdelek, namenjen tržišču. Torej, ena sama lepota, namenjena gledalcem- mogoče tudi začetek novodobnih kriterijev za nadarjenost pevcev: Ne glas, ampak stas!


Glavni pa je seveda eden in edini »štajerski slavček« Damjan Murko. Njegovo ime sem razčlenila in dobila: Dam Ja(-n). Vam ta podatek še ničesar ne pove? Poglobimo se v priimek Murko: »murka« je narečna beseda, ki sodi na območje štajerske, ter pomeni »kumarica«.

Če ime in priimek povežemo v stavek, dobimo: Dam ja kumaro. Povežimo s tem še njegovo vlogo na slovenski sceni.

Ne vem, če rabim sploh komentirat? Murko je človek, ki je pripravljen veliko dati, za prepoznavnost v Sloveniji. V to, kolikor je res komu dal, komu ponudil, se ne bom spuščala. Vendar pa že teme na extra-rumeni reviji Nova povedo svoje… vsekakor je oseba, ki bi za prepoznavnost prodala sama sebe. Vsaka mu čast, da se je pripravljen toliko norčevat sam iz sebe. Pa, da prislonim še piskrček anonimne osebe: »Za to, da postaneš Nekaj na naši sceni, moraš biti samo en lušn gej.«


Uživajte.

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Dobr post =)
Si me prou nasmejala xD