**Sr3chNoo anD KjuuTk4nO v .... ma fakof!

Glede na to, da je fraza "Srečnega pa zdravga" že zelo obrabljena se čudim, da new age voščila ne vsebujejo zraven še številk, zvezdic, pikic, črtic ter X-ov (vsaj pri mlajših generacijah- jaz in mlajši).
Na primer xX_Đ4b3št N3w Y34R_Xx, ali celo kakšnih drugačnih glede sporočilnosti besedila, ki bi povzemala trenutno modo, pa naj bo to emoizem, rebelde ali pa kaj drugega. Mogoče: Zarebeldaj v njujer.
Da me slučajno ne boste narobe razumeli, nikakor nočem, da bi se kaj takega res začelo pojavljati, nikakor! Je pa čudno, da se še ni razširilo, ali pa se je pa še ni prišlo do mojih ušes, ker msn-jščina se je prav grozotno razširila, ne toliko med mojo in starejšo generacijo, na primer med tiste v osnovni šoli bolj. Po pravici povedano mi gre kar na bruhanje, ko slišim: Ej brb, pa rtm, pa fsm in podobno med pogovori v živo! Fuj in fej, mar se bomo v prihodnosti sporazumevali samo še s kraticami, ali kaj? Seveda je slovenščina živ jezik, ki se ves čas razvija, hkrati tudi ohranja... pa mi vseeno ne dišijo takšne sočne bedarije. Kako bo drugo leto, naslednja leta z voščili??

Komentarji

Oseba Unknown sporoča …
Nisi neki takega že pisala?

Drugače pa men je kul rečt btk, pa brb. Pa sm starejše generacije :D

ja ja... sm že dedek za vas...
Oseba Donch sporoča …
ni važno. moje sporočilo posta je bilo, da nočem, da se najdejo kake take glupe fraze za novo leto v prihodnje
Oseba Uroš sporoča …
s$=cng@ pa -/-D$@vg@!

:D
Oseba Anonimni sporoča …
uroš, fakof =) hehe,drugače pa hvala enako
Oseba Anja sporoča …
če bi mi kdo reku: zarebeldaj v njujir!,...bi ga ustrelila.
Oseba Anonimni sporoča …
Vse se lah zgodi.
Sicer pa ima vsak svoje izražanje, al s kraticami, al z znakci, ampak najbolš, da pišemo v slovenščini(se najhitrej skopča).;)
Oseba Jacob sporoča …
:D love this post :D

haha :D zarebeldaj v njujer :D hihi... mislm, da je ta zmagovalna... škoda ker so razpadl, ker če ne bi drug let zihr vsem tko vošču :D

luv ya***
Oseba Donch sporoča …
hehe(: Anonimni/a maš prov, da se lahko vsak izraža kak pač hoče, tut jst na msnju pišem: brb in te kratice, vendar v živo??? Pač glupo mi deluje. Jebat ga:D Moje mnenje pač