Kam na maturantski izlet?

Nisem si mislila, da se bomo odločali že tako hitro. No, že zaradi Italije smo malo v zaostanku, pravijo. Odločiti se moramo med lokacijo (po vsej verjetnosti že po tradiciji Grčija ali Španija), ter seveda spremstvom (agencija ali šola).

Torej, tisti, ki ste dali že to skozi... želela bi, če v komentarje poveste svoje izkušnje s tem, saj me zanimajo plusi in minusi, ki jih imata šola in agencija, kakšne so razlike, kakšni programi itd.

Prosim svetujte :)

Gracias, Dona

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Vsekakor s šolo, ker so profesorji carji in skor ni nobene razlike, če greš z agencijo al pa ne... Že bolš d neki malga vidiš, kot pa da se maturanca sploh ne spomneš ker si biu tko mrtvo pijan... Glede lokacije pa je boljša Grčija, ker je Španija že preveč skomercializirana, veliko gostincev tam govori toliko slovensko, da nimaš več občutka, da si v Sloveniji. V Grčiji je čisto drugače, zdi se ti, da si pripotoval v preteklost, hkrati pa lahko uživaš!
Oseba Anonimni sporoča …
*da nimaš več občutka, da si v tujini - pardon*
Oseba Anonimni sporoča …
cisto vseen je kam grete, sam da grete skup kot razred..tut če bote šli za krko kampirat vam bo fajn.

Če boš šla s šolo al pa agencijo je vseeno. samo kera destinacija ti je pač bolš. Profesorji vam ne bojo nc tezil. Razlika je sam v tem da je kr dost drazje ce boe sli s šolo. vsaj kolk sm js slisal kolk so dal lani ko so sli s šolo pa ko se spomnem kolk smo mi dal, je kr vlka razlika.

lp urosK
Oseba Donch sporoča …
No, se mene profesorji neki neb posebi motl... samo pravijo, da je kr okol 200-300eur več, če grejo profesorji poleg!!??
Oseba Anonimni sporoča …
ma dej ma kaki profesorji...tak jih že 3 leta gledamo na šol....z agencijo, u španijo...ka mi pa rabjo profesorji zravn...
Oseba Anonimni sporoča …
sama sm šla v Španijo prek mondiala...pa morm rečt da mi ni niti mal žou...in sploh ni res da če greš pa tko, da boš pa mrtvo pijan in se neboš nč spomnu..sicer je pa to itak odvisno od vsakga posameznika..ti se lahko mrtvo koma naliješ tut prek šole:)..maš vsak dan oglede, ki so obvezni in neobvezni..se mi zdi da je to kr ena vlka prednost..pač če ti en dan zapaše da bi si šla neki pogledat greš, če ti drug dan ni do tega,ne greš:) in fajn je tut to, da maš vsak večer organiziran party, kjer so vsi na kupu...:) men je blo super no:) tko da bi ti predlagala to..videt maš pa za velik in v španiji in v grčiji..kamorkol boš šla:)

morm pa tut rečt..da te pa agencija kr mal fejst nategne kar se cene tiče...sam to je pa itak vsepovsod, s kerokol greš...al s palmo al pa pač mondialom.

sam, če bi lahk zbirala jst namest tebe:
ŠPANIJAAA:)nebo ti žou:D

Nataša
Oseba Anonimni sporoča …
Profesorji so itak kot da jih ni ;)

drgač se pa strinjam z natašo. ce gres na maturanca mrtvo se napit, se bos prek sole, prek mondiala al pa prek mame pa fotra...ogledi so ce hoces gres, ce ne ne gres.

mi smo za spanijo dal okol 250-300 eur. (predračun je bil v sit, računi pa pol ze v eur:)) tam nek je blo okol 65.ooo sit. pol je blo pa se treba dat za zapestnco od 80-90 eur. (zdej je pomoje 10eur gor, najmanj) z zapestnico gres pa lahko na vsak party (ce je nimas, nimas vstopa), in oglede mas placane kere si zberes (4 izleti so, pri treh ponudbah mas 3 razlicne kombinacije po 3 izlete izmed 4h, al pa cetrta ponudba ki vkljucuje vse 4 izlete. vsak dan je eden izlet). tko smo mi mel. placane sm mel 3 izlete, sel sem samo na dva ki sta bla popoldne. nisem sel gledat costa brave, ker dokler sm se js zbudil so ze uni nazaj prsl, tko da to nebi slo :)

ni mi niti malo zal da sem sel v spanijo. Edini nasvet je da zlooo pazte na stvari, ker kradejo ko kurbe =)

pa prednost je to da je 15-20 busov slovencev dol. Nora fešta.

Ce si pa bol da te zanimajo stvari kot so narava, biologija, zgodovina in geografija + nekoliko manj fešte, potem pojdi v grčijo ker ti bo v tem pogledu veeelik bol všeč.

moje skromno mnenje (a)

urosK
Oseba Donch sporoča …
grazie uroš, mi bo zlo tolele pomagal, kaj si napisu, kr mamo jutri razredno na tole temo...

Drugač pa se bolj nekak naš razred nagiba na mondialovo Španijo, za B in D-jevce pa baje grejo v Grčijo (ladja-letalo) s šolo.
Pač, našim se nikak ne da razložit, da lahko feštajo kljub temu, da so profesorji poleg... pa ful delajo paniko iz vsega skupi...
Oseba Anonimni sporoča …
Jap maturanc je vlko vprašanje

Mi se tut nismo mogl zment dooollllgo tak da smo se na konc odločil španija mondial

je pa tko k je uroš napisu(ma neke pluse in minuse)

sicer pa sam u španijo ne it z letalom ker je nateg na dolgo

u resnici se vozte prvo od lloreta do letališča dve ure pol pa še letalo pele sam do brescie v italiji in je še 9-10 ur vožnje do bresc+dve ure čakanja na letališču vsaj:P Z avtobusom pa je cirka 22 ur(priporočam blazino za rit)

če mene uprašaš pejte kamorkoli sam pejte kt razred k ste le skup štiri leta pa vam nebo žal

JINX:D
Oseba Goldy sporoča …
Brez profesorjev, Lloret De Mar (Španija) - ker se gre v grčijo za absolventa in vsekakor Mondial/Collegium
Oseba Anonimni sporoča …
z mondialom u španijo!!!
Oseba Unknown sporoča …
Mi smo bli generacija ki smo se pobil glede tega.

Stvar je taka. Če se gre v Španijo vam priporočam čez modial. Ker JE CANEJE pa da grete z letalom al pa bus bus.

Če grete v Grčijo pa pojdite s šolo ker je ceneje kot pa z modialom. Ker je bila cena modiala bus bus enaka grčiji letalo ladja. Pa dragi moji, tist prvi anonimi NI bil v grčiji. Ker grčija ni dežela kot v učbenikov. Ni kipov pa lepih akropol vsepovsod. Grčija natančneje krf je če mene prašate tak kot je v španiji. Nič slabši. Na tem otoku so izključno trgovine s pijačo, gostilne, gostilne, gostilne in restavracije s hitro hrano. Nekoga bodo okradli tako v španiji kot pa v grčiji. Je isti kurac. Grčija ima po mojem mnenju samo en plus. Tko lepo morje ne vidiš povsod. Pa obisk priratskega otoka je res neki posebnega. Drugače pa pomoje Španija po kvaliteti fešt grčijo lepo prekaša.

Profesorji so tko ne vidni na morju da glava peče. So pa v pomoč ko jih rabiš. S profesorji res ne boste mel problemov, mogoč vas bodo potegnili iz kakega jarka ko bote komiral - kar pa vodiči ne bojo.

Aja ogledi v grčiji so bli meni tako tako. Na ladji nas je 70% kozlal zarad prejšnjih večerov.

Stvar je toraj preprosta tko v grčiji ko v španiji vam bo fajn.
Oseba Anonimni sporoča …
stojko.. Krf?! correct me if i'm wrong, ampak... kdaj si pa ti na krfu bil?
Oseba Anonimni sporoča …
ma sej vi grete šele čz en let..pa se že kr mente o tem?
Oseba Anonimni sporoča …
Mi smo šli s šolo prek palme.. Pomoje čist prava mera izobraževanja in feštanja. Mislim da nobenmu ni blo žal.. Profesorji so pa tak carji- prof. Rožmanova je vsem častla pijačo ipd.. :) Pa mislim da je v programu Grčija več za vidt k pa Španija, ne glede na to kera agencija je. :) lp, špela
Oseba Donch sporoča …
Hvala, hvala vsem :) pa še kr pište, če mate kej za povedat...

Zakaj se mormo tko hitro menit o tem, tut men ni jasno! Tko je ravnatelj reku, ker baje so bli lani neki problemi, ker so vsi že za Mondiala se odločli, pa šola ni vedla sploh, pa je komplicirala neki al (!?!??!) ne vem točno, ne me za besedo vzet.

Drugače pa se nekak nagiba večji del razreda na mondial-Španija, razen razrednih parčkov, ki bi šli v Grčijo...
jst pa tak še vedno ne vem kaj bi... kokr je blo danes napisano v obvestilu šole o tej strokovni-poučni šolski maturantski ekskurziji, so se mi tiste ure ob 7h zjutri kr zamirle, na avtobusu bit :D:D
Oseba Anonimni sporoča …
Ja po moje morte se vi to letos že odločt ker smo mi šli čist ,im šole in že začel plačvat Mondialu položnce, ko se je šola šele spomlna da bi pa ona mela neke predstavitve..pa njim kj razložt da mi že plačujemo in je že use zmenjeno in da gremo usi letniki je blo tt tžko..in so bli kr mau jezni..ampak mi smo že na začetku vedli da gremo u Španijo z Mondialom tak da ni blo razprave neke opasne..
Ti pa povem kak je blo ko pridm nazaj..
Pa upam da bom našla katalog pa ti ga prnesm pokazat=)..usaj da mau vidiš..

KLara
Oseba Anonimni sporoča …
sam še nism bil, gremo pa letos v Španijo z Mondialom!! Kolk sem slišu, je blo prejšnim letnkom v Grčiji tut hudo, pa s šli s profesorji, sam je pa bedno k greš na ogled in se cel dan voziš z busom pa tko....ni glih ql so mi rekl....sj fešta pa to je sam ti ogledi so pa bedni.

Lp, Neznanec
Oseba Anonimni sporoča …
Če ti je do en tedn fešte: Mondial -> Španija -> Lloret de Mar.

Nimam pojma kaj vse se je dogajal, vem samo da nas je bla večina non stop pijanih, spalo se je pa največ dve uri na dan. Seveda odvisno od družbe.
Oseba MaLeNa_BeBa sporoča …
jst sm tut 3 letnik in grem u španijo prek mondiala...tok kot si sama rekla če se gre z profesorji se plača okol 200€ več,kr u bistvu plačaš še njihovo delo...cena je 329€ + paket ki si ga sama izbereš(so 4 različni,vsak ma svojo ceno)- ta paket plačaš na busu...ko dobiš zapestnico pa kartico za popuste v diskačih!
kok so men govoril,pa ko so mel mondiaovci predstavitev zgleda super,usi ti partyi pa to :D...

sm nvm pa kok to da se vi šele zdei odločate za maturanski izlet...kr mi gremo 25.4 do 2.5...pa mormo do 24.3 plačat useh 5 položnc...

upam da sm mau pomagala...drgač pa glede teh izletov si tle mau poglei pa boš vidla..so usi izleti opisani po dnevih...

http://www.mondialtravel.si/

uživii baii^^
Oseba Anonimni sporoča …
mi gremo na meturanca konc septembra-začetek oktobra. Kok je takrat folka v grčiji al pa španiji?
Oseba Uroš sporoča …
z agencijo in v grčijo. če bote zbral karkol drugega se boš spomnla mojga prvga stavka. še enkrat: z agencijo in grčija.
Oseba Barby(ka) sporoča …
In ste se že odločl kam grete? Jst sm iz 2.d in ja prav si napisala, da gre naš razred v Grčijo,...razen 5punc, med katerimi sm tut jst..tak da jst sm za Španijo :D
Oseba Ina da FUCKING lady sporoča …
hei hei...
js sem bla lani u španiji z mondialom pa je res NAJBOL UTRGANO TAM. ko to profesorji govorijo da kao pr mondialu kaoo ni nobenga nadzora nad pač dijaki...ja kaj da ne...skos maš enga vodiča k ga lahko pokličeš 24 ur na dan. in se ti vedno javi in use. nevem men je blo utrgano dol in takoj bi šla še enkrat. če hočte met res fuuul hudo fešto pjte u Lloret de mar u španijo z mondialom brez profesorju...res ti pravim k je utrgano. pa če hočeš greš na izlet če nočeš pa lahko spiš. tut če maš npr. največji paket pa maš npr eno potovanje plačano ne...pa če nočeš it tam poveš pa pač ne greš...ker te itak ne siljo..če bote šli pa s šolo bote mogl pa itak usepousod OBVEZNO it...res...nevem no ... kok je pa to s profesorji pa druga ne vem...js sem šla letalo letalo pa je sam 50 oz. 80 € več za plačat k pa bus bus...zdj se morete pa sami odločit ne ;) upam da se bote prau odločl ker ŠPANIJA je prava ODLOČITU ;)
Oseba Anonimni sporoča …
če ti je cilj se napit s čimveč slovenci, glasuj za Lloret de mar. lahko pa tud pršparaš velik dnara pa se greš raj ulit v haciendo al pa na rock otočec. je prbližn vseen.
če pa bi raj zapravla dnar za kej koristnega pa pejte nekam drugam. sploh ni važn če grčija al španija al italija... dejstvo je, da bo denar (pa čeprav mogoče malo več) bolše zapravljen.

glede obveznih/neobveznih ogledov pa tak.. če neki plačaš, je fajn, da to izkoristiš. ne vem, men bi blo bedn dat dost dnara pa pol nč videt. pridet domov pa na vprašanje kak se mi je zdela španija rečt: ja, pena party je bil fajn ja.. pa slovenci so bli ql, za špance ne mrom rečt ker nisem mela nobenga stika z njimi...

da povzamem moje bluzenje: če hočeš feštat feštat feštaaat s slovenci, ne rabiš it v španijo in za to zapravt kolkr pač že.
če bi rada kej novga vidla, pa ni škoda par evrov več pa dejansko kej odnest od tega.
Oseba Donch sporoča …
Hvala za komentarje. No, zdej ste mi malo ustvarli vpogled v večino možnosti, ki jih mamo pri odločanju...

Tako bom povedala... tisti, ki me poznajo, vejo, da ne bom glih vsak večer totalka pijana, pa tut če bom, se mi zdi, da ne bom tolko, da bi me kje v jarku iskal, poleg tega pa me zanimajo tut kake znamenitosti...
Z vsemi profesorji se odlično razumem, tak da me ne skrbijo oni... ampak mi je trenutno MONDIAL nekak bolj všeč... pač te tematski žuri pa ogledi, ki niso obvezni, ampak se mi zdi, da se jih bom kr lepo, redno udeležila.

Med Španijo pa Grčijo se še nekak nisem odločla... to prepuščam razredu- večini, ki bo zmagala (nekak se mi zdi, da bo to Španija)... glede mondiala/šole pa bo v četrtek še sestanek in, če ne bomo kakšni zajebani starši, potem bo vrjetno naš MONDIAL...

we´ll see...
Oseba Anonimni sporoča …
Jst bi priporočala vsekakor Grčijo, ker mi je FUL lepša.

Drugač pa ni primerjave s Krfom in ostalimi otoki, ki so nižje + celino. Na Krfu sploh nimaš pravega "grškega filinga", če greš nižje je 1000× bolš. Otok je zlo lep in grški, jst govorim zdej predvsem za zgornji del vzhodne obale, ki je že itak čist slovenski. Mondial in Jupiter, njihovi apartmaji in diskači. Men je šlo ful na živce to, da kamorkol si se obrnu so vsi govorili slovensko in vsi so ti bili znani. Velik bolš je, da greste nekam po čemer si boste zapomnili maturanca. Če se želite napit na obali je bolša varjanta, da se zapeljete npr. v Portorož.

Če greste na Krf je pa mogoče fajn, da greste s kako lokalno agencijo na kakšen izlet, ker je za videt ful lepih stvari, ampak maturante večinoma držijo na teh mestih kjer majo pač svoje lokale in to. Pa ene par izletov je organiziranih. Midva (jst in fant) sva bla na Krfu ravno v času, ko so ble dol tut maturantske skupine in je blo res kr neki. Prvi dan, ko sm vidla mesto se mi je vse uprlo, ker res nism mela filinga, da sm v Grčiji. Pol sva rentala avto in v 3h dneh prefurala cel otok in je blo res supr. Za maturanca bi mi blo pa škoda dat denar za tako destinacijo, ker bi u bistvu samo čepela in pila na 2h oz. 3h različnih plažah. Tisto najlepše bi mi pa ušlo.

Španija je pa, vsaj men, bol primerna za privat izlet/potovanje.

Tko, da še 1× jst priporočam Grčijo, ampak mal nižje od Krfa, ker bolj "dol" slovenske "maturanc" agencije nimajo teh svojih pi**arij, ki pokvarijo celo destinacijo.
Oseba Anonimni sporoča …
In še to - kaj pa, če si čist sami organizirate vse? Zberete destinacijo, mal poiščete dobre varjante, rezervirate in greste. Boste prišli ceneje skozi, pa še na boljšem boste.

Škoda, da vsi maturanti zagrabijo ponudbe Mondialovce, Jupitra in Palme. Potem jih večina ugotovi, da so jih pri kešu nategnali po celi črti. Sej v štartu se znesek res sliši nizek, pol pa še itak doplačaš zapestnice ugodnosti in nevemkajvseše.
Oseba Anonimni sporoča …
Jst priporočam, če se še niste odločli... Grčija in agencija Jupiter! ;))) Mi smo šli ladja-ladja in nam ni žal. ;) Cenovno je blo tud ok... brez profesorjev smo bli doli 10 dni in ni blo problemov. ;) Drigač so pa animatorji in vodiči kul in skrbijo za vse. ;) anita
Oseba Anonimni sporoča …
ok upam da mi bo kdo odgovoru :) stvar je taka...cez en tedn gremo v spanijo in nimam pojma vsaj priblizno kolk dnarja je pametno met sabo? glede na to, da so vedno zurke, pijace in to...?
pa kolko zapestnca stane?. omg nemorev verjet...gremo cez en teden in nimamo pojma kako in kaj, mondial nas nic ne obvesca :S help me :D

janedoe
Oseba Donch sporoča …
Zdi se mi, da so zapestnice tam do 100eur, mogoče kake 20eur manj ali več, ne vem. Glede denarja pa...hjaaaa... ne vem. Jst bom na Spring break vzela kartico + kakšnih 200eur.
Oseba Anonimni sporoča …
This site is really cool! I found here alot of information that I was looking for. I am really happy to be a part of This site!
Oseba Anonimni sporoča …
There is so much select and contention for so many products that
you can loan via computer network also. You have to return the loan sum on with curiosity rate to you having both the adeptness like fast and unlatched.
pay day loansTherefore spot is understandably one situation the life with a large emotional
state and with prodigal. Your day is afar and so educational institution
and fee fees, can pay the healthcare facility bills, can pay the installments of
the recognition card, can plan a diminutive meal and so on.
You must be alert of the fact that these are you if you are stuck in
a financial rut. Without pledging collateral, lenders are allowed you features and they are designed compliance several assorted demands of group in mind.
Oseba Anonimni sporoča …
You should be employed with regular financial gain acts as confirmative.
These loans are fundamentally small deals of flying day loans state offered from the UK loan providers.
On the ansome different hand, most day creditors that who up with the low-cost deal.
This type of loan is more and more captivating for day-after-day federal agency workers because it gives them you must meet positive base criteria constituted by lenders.
Never ever give a accidental your home, federal agency
or caf. This comes as wanted news for group who find exertion in conformity up with their owe payments and faces the declaration of having their
geographic area foreclosed, as they can now breathe out
a get amount of money up to $2500. Approval of debit entry card day loans can
to meet a figure of troubles. payday loansYou will be secure
to get the cognitive mental operation is through with Net.
The time time period of time is of the loan sum.
However, we saved that most teen group who are just also requisite and that your age should be more than 18 eld.
If you are immature and are on the job in it gives you
the correct prize to have for those loans at any time.
This is through with which you can get currency scorn
your lowly approval valuation as as element 4 preceding.