Petke, štirke, trojke, dvojke, fuj fej



Kar me je zmotilo pri ocenjevanju, je sama logika možnosti uspeha. Da ne bi pritoževanja, kritiziranja ali česarkoli povezovali z mojimi ocenami, sem se tej temi izognila že lani ob koncu šolskega leta. Torej, povem vam zdaj, ko moje ocene še visijo v zraku zaenkrat.
Kar me je presenetilo pri ocenjevanju je to:
7 petic in 7 štiric, je avtomatsko odličen uspeh, če pa imaš na primer 2 štirici, 1 trojko in 11 petic te že morajo predlagati za odličen uspeh, pa da ne govorimo o situaciji, ko imaš 13 petic in eno dvojko. Mislim, da s to dvojko ne moraš imeti na koncu odličnega uspeha (ni preverjeno, ampak zelo sigurno). Predstavljajmo si pridnega učenca, ki mu grejo vsi predmeti super, a je okrogel in nikakor ne more doseči nekakšnih standardov pri športni vzgoji in jo ima na koncu 2. Mu boš kljub vsemu trudu rekel, da ni odličen? Zaradi enega in edinega predmeta, ki mu ne gre?
Takšnih stvari ne bom nikoli razumela… 7 štiric in 7 petic je za moje pojme slabše kot trojka, štirka in vse ostalo pet. Že samo štirko se mi zdi, da je v šoli pri ocenjevanju zelo lahko dobiti…
Ne vem… mogoče sem pa samo čudna :D
Kakorkoli... uživajte!

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Popolnoma se strinjam. To je kr neki.

Ti boš odlična letos?
Oseba Donch sporoča …
Ne vem, po vsej verjetnosti bom.
Oseba Vid. sporoča …
takšen dijak, če se vsaj potrudi tud pr športni (vsaj na naši šoli) dobi minimalno 4! ker redkokdaj ocenjujejo neko absolutno obvladanje športa, ampak bol trud pa resnost pa te fore...
Oseba Anonimni sporoča …
Tut 4ko ni tako lahko dobiti...
In ne strinjam se, da je 7 štiric in 7 petic tako slabo, saj je to že kar lep uspeh za gimnazijo! Tudi tak učenec si zasluži odličen uspeh! Res je, da ni fer, da zdaj mogoče ne boš odlična, ker maš tako situacijo, ampak saj ponavadi samo grozijo, zate pa bojo gotovo izglasovali odličen uspeh, tako da nehaj se sekirat!

Vsakemu svoje!
Oseba Donch sporoča …
Heh Vid, samo primer sem dala. Tista dvojka bi bila lahko tudi fizika al pa karkoli drugega.

Anonimni: Nisem rekla, da je slabo, če imaš 7 štiric in 7 petic, ampak se mi zdi boljše, če imaš 2 štirici, 1 trojko in ostalo petke... Ne vem no, tak se mi zdi no, če gledamo da znaš 11 predmetov za pet, pa ti pač gresta dva malo manj dobro, tretji ti pač ni pisan na kožo... sej pravim- samo moje mišljenje.

Kok lahko/ težko je štirico dobit ej pa tak odvisno od samega predmeta in posameznikovih interesov.

Drugače pa na srečo pri meni še nič ne kaže na tri (potrkam na les).