četrtek, 23. april 2009

Kako težko je...


Koliko večja je širina besede od tovora, ki ga prenašaš? Za koliko večja je beseda, ki ima pomembno vsebino zate?... Za koliko več meri teža besede kot teža, ki jo zmorejo prenesti mišice? Veliko več? Neverjetno več. Teža besede je največja vrednost tega sveta, ki besedi daje svoj pomen.
Včasih se še dejanja zdijo tako lahka v primerjavi najbolj globokih misli, najtežjih besed. Toliko lažja od kilogramov, ki v tistem trenutku legajo na tvoje prsi ter onemogočajo dihanje. Besede kakor rezila, kakor najostrejše orožje, ki zelo počasi prodira v tvoje srce.


Kako težko je reči »ljubim te«, ker zveni tako resno in iskreno. Kako težko je reči »veliko mi pomeniš«, ker zveni tako naučeno . So besede z veliko težo, ob katerih bi se mi ti le vljudno nasmehnil in odkimal z glavo, češ »kako neumna si, saj ne veš, kaj pomeni ljubiti.« Pravijo: »za takšne besede moraš dozoreti«.
A obstaja še težja beseda, ki se ne more primerjati s pozitivnostjo čustev. Takšna, ki nam onemogoča govor ter na oči privabi solze: »Ni ga več.«


In kako težko je, ko se zaveš, da si za osebo, ki je ni več, hranil besede o ljubezni ter občutkih, ki nam zvenijo naučeno in resno, da boš nekoč dovolj dozorel, da bi jih lahko izgovoril brez, da se ti posmehujejo. Potem je prepozno… besede postanejo še težje, polne solz in brez pomena.


Ni ga več in nikoli ni vedel, koliko mi pomeni.

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Zelo lep post! Res zelo lep. Sama sem doživela nekaj podobnega, zato te razumem.

(W)

Anonimni pravi ...

kaj je pa blo?

Če smem uprašat :D

Donch pravi ...

Dedek mi je umrl.

εяιкα pravi ...

joj, Dona moje sožalje.

sarah pravi ...

Čeprav tko kot si sama rekla zveni tudi.."moje sožalje" le vljudna fraza,vedi da razumem kako je.Vzami jo od vsakogar za dobro.

Iskreno sožalje!

KLara pravi ...

Iskreno sožaLje Dona!! =/

Elena pravi ...

Iskreno sožalje...