Njena zgodba (2.del)


Ime ji je Lore Lay in nič ni posebnega. Je ženska srednjih let , ki se skriva za masko novodobne Marilyn Monroe, da lahko pobegne iz svojega tihega,brezzvočnega sveta. Hrepeni po preteklosti, zapisani v kupu iztrganih listov iz starega dnevnika, ki sega v čas,ko je še lahko poslušala, kljub 90 % oviranem sluhu, pa čeprav le bitje svojega srca … takrat je bilo dovolj.

20. junij 1986
Iščem ga s pogledom, lovim njegove korake ter se hkrati prepričujem, da takšni moški niso zame. Nočem biti le še ena izmed njegovih trofej, le pika na njegovem dolgem seznamu žensk ... In če vas zanima – ja, opazil me je.
»Sprosti se in ga ogovori, saj si prava seks bomba,« mi reče Marta ter me potisne v smeri neznanca, ki mi že nekaj dni meša glavo. Kljub tresočim se dlanem si nadenem najbolj zapeljiv pogled, ki ga premorem, ter rahlo našobim ustnice. Čutim srce, ki mi noro razbija v prsih, ter slišim nekakšen čuden zven v glavi. Res ne vem, kaj se dogaja z mano. Po navadi nisem plašna in zelo rada moškim mešam glave. Verjemite, moji nastopi so samozavestni ter izpopolnjeni, saj se nerada sprijaznim s porazi in neuspehi. Če povzamemo, lahko rečem, da sem podeželska različica Marilyn Monroe, če odštejemo današnji dan, saj tolikšne treme pred moškim nisem čutila že od petega razreda. Že samo moje ime izdaja veliko podobnosti z Marilyn, saj izhaja iz zgodbe Clemensa Bretana, ki govori o lepi Lore Lay, ki zaradi svoje lepote pogublja moške – je nekakšen lik »femme fatale«. Torej?
Negotovo stopim k točilnem pultu ter vsa zatopljena v razmišljanje obstanem pred njegovim obličjem. Z zanimanjem me opazuje, jaz pa le strmim vanj ter čutim toploto, ki mi kot blisk švigne v lica. Rdečica, ki izdaja moje neugodje ter blazno osramočenost, z velikim cmokom v grlu, je bolj mučna kot vse drugo, kar bi se lahko v tem trenutku pripetilo. No, nisem dolgo takšnega mnenja, saj mr. X kmalu zazna moje nelagodje ter prebije led. Tudi tega, ki obdaja Marilynin značaj.

Komentarji

Oseba sarah sporoča …
zanimivo in napeto postaja....:)