Tunizija 1.







Tunizija je arabska država Severne Afrike, ki na zahodu meji na Alžirijo, na jugu in jugovzhodu pa na Libijo. Obliva jo Sredozemsko morje in je najsevernejša država Afrike. 40% države zajema največja puščava na svetu- Sahara. Glavno mesto je Tunis, šteje pa nekaj več kot 10mio prebivalcev. Uradni jezik je arabski, poleg tega pa se tu govori tudi francoščina, nemščina, angleščina in italijanščina.

Tunizija leži v subtropskem pasu, trenutno temperature segajo tam do 40°C. Ampak ni tako hudo, kot se sliši, saj v zraku ni vlage, tako da sopara odpade.

Nahajam se v hotelskem kompleksu Elmouradi Hammamet. Ljudje so zelo prijazni, saj je napitnina način življenja v tem delu sveta. Poznajo tudi nekaj slovenskih besed in totalno padajo na blondinke. Moram povedat tudi, da so blond lasje tudi velika prednost. Vedno sem prva postrežena in pri barantanju dosežem najnižjo ceno. In ravno to barantanje mi je zelo zelo všeč. Najprej se mi je ob pripovedovanju, da tukaj vse zbarantajo do 70% nižje, zdelo malo tako tako... ampak sem ugotovila, da v samem dogovarjanju in kreganju zelo uživam in se nasmejem do solz. Tako, da grem danes zvečer zbarantati šišo.
Drugače pa mislim, da je allinclusive edina in najboljša izbira za takšne počitnice, saj nas z vseh strani filajo s hrano, pijačo, zabavami, izleti (načrtujem plavanje z delfini in jahanje kamel) pa še internet je zastonj ;)

Dodajam nekaj fotografij hotelskega kompleksa in glavnih akterjev. Na mailu, msnju in facebooku pa sem dosegljiva kar pogosto, tako da me kliknite in vprašajte kaj.

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
O superca da uživaš..
Ja glede allinclusive pa se čist strinjam..se njabol splača kjerkoli =)
Have Fun!! =)
Oseba Davor sporoča …
prva dva odstavka sta iz srednje šole, ne?
Oseba Unknown sporoča …
ehehehehe... mala prnes enga delfina da boma jedla :D
Oseba Dona sporoča …
hehe Davor, ne nista :) To je dala agencija, da si malo preberemo :D

Lubika, veš da bom prnesla papo domu, takšno bio-ribo, ki nič ne redi :D =***
Oseba Špela sporoča …
okus šiše (oziroma tobaka)? :D
Oseba Maja sporoča …
Tole pa zgleda prav uživaški dopust, sicer pa temu je tudi namenjena Tunizija. Sicer pa poznam tole z blondinkami, res so jim nekaj neverjetnega in posebnega...