Ženske islama



V samo temo se sploh ne bi poglobila, ker o muslimanstvu ne vem podrobnosti, pa mi nekako ne da miru. Počitnice v Tuniziji so namreč razmišljanje še spodbudile. 

Vera posameznika je po njegovem mnenju najboljša, najčistejša in tista »taprava«, ostale so verjetno le njene slabe izpeljanke, verniki pa krivoverci. Če ste redni bralci mojega bloga, verjetno veste, da sama ne pripadam nobeni izmed ver, verjamem pa v neke nadnaravne sile, ki pa še niso bile definirane. Zame je tako imenovan »Bog« le neka naravna energija, iz katere so ljudje v preteklosti naredili veliko »štalo« in rekli: »on je stvarnik nebes in Zemlje, on je vsemogočni,« nato pa so si izmislili tisoče zgodb. Kakorkoli, vera ni slaba, dokler ji ljudje ne podredijo svojega življenja. Nič ni narobe, če se SAM odločiš za verovanje v neko stvar, le da s tem ne oviraš drugih. Verjetno bi se dalo vse vere prekritizirati poprek in prek, ampak danes se lotevam muslimanstva- natančneje islamskih žensk.

Verjetno se verske zahteve muslimanom ne zdijo tako grozne, kot nam. Vendar pa obstaja veliko muslimank, ki se vere otepajo na vse načine (preverjeno).
Ženske, oz. dekletca zaročijo že v zgodnjih letih, le-te se poročijo z nekom, ki ga ne poznajo. Če imajo srečo, naletijo na modernejšo različico muslimana, na prijaznega moškega, če pa nimajo sreče, pa revice postanejo zaprte pred družbo in se po prvem otroku začnejo rediti, nato pa stare in nesrečne umrejo.
Druga stvar je njihovo zakrivanje. Zelo lepo, da vera spodbuja to, da telo ženske pripada le enemu moškemu, a hkrati ni skrivnost, da tudi muslimani niso ravno angelčki, ter da jim pogosti skoki čez plot niso tuji. Če moški vara je ok, če pa zalotijo žensko, pa le-ta konča mrtva. Veliko je primerov, ko jo lastni oče in brat pokončata do smrti. »Žena naj bo doma, mož pa naj se zabava,« pravijo. Muslimanske ženske so ves čas pod nadzorom, da se ne bi pregrešile.

In kaj je najhujše? V Tuniziji pri 47°, ko smo drugi umirali od vročine v kopalkah, so bile v pulijih in rutah, zavite od vratu do gležnja na najmočnejšem soncu, mož pa je bil poleg brez majice, v kratkih hlačah. Tudi kopale so se oblečene.

Recite kar hočete, ampak to je mučno. To je neenakopravnost med moškim in žensko.

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Se čist strinjam!
Oseba Anonimni sporoča …
kak je pa zgledalo to kopanje??
Oseba Dona sporoča …
Ja ženska se je v vseh tistih rutah in pokrivalih spravla v vodo. potem je v vodi stala poleg moža in se menla z njim.
Oseba Anonimni sporoča …
Pa veš, da morajo bit takole oblečene in "podrejene" samo zunaj? V bajti je ženska nesporna šefica. Taka majo pač pravila in navade.