Najini 2 leti


Letim ob misli nate.
Letenje. Nevarno, a vabljivo.
Pa je vredno greha? Je vredno prestopiti »varne meje,« se izpostaviti življenju? Je vredno čakati razsodbo, v kateri ni nujno, da bomo želi sladke sadove?

Letenje je vredno! Vredno se je izpostaviti življenjskemu toku ter ga živeti. V polni meri!
Uspeva mi, letim. In hkrati stojim na trdnih tleh, kjer se bojujem z poleni, ki mi jih mečejo pod noge, kjer se bojujem z zli jeziki, kjer se bojujem za svoje ure letenja ter zate.
Letim ob misli nate, letim, ker te ljubim. Ker si danes upam reči te udarne besede, za katere me opozarjajo, da sem še premlada. Ljubim te z razmršenimi lasmi, z zaspančki v očeh, ljubim tvoj jutranji poljub pred zobno ščetko in prvim stikom z ogledalom.

Ljubim te, ker me znaš spraviti v smeh, brez žgečkanja, samo z enim prijemom. Ker edini veš kako se odzovem žgečkanju, ker veš kako me razjeziti in česa ne maram. Ljubim te, ker me poslušaš in mi svetuješ, ker mi grizljaš uho ter me raznežiš s poljubom na vrat, medtem ko spiš. Rada te imam, ker me »žličkaš,« ker se ob večerih »čajava« skupaj. Obožujem čas s teboj, ko sanjariva o veliki hiši, o otrocih ter se prepirava, kako bo ime najinim psom. Ljubim te, ker veš, da obožujem cimet in ker veš, kako obožujem tebe. Ljubim te, ker me ljubiš takšno kot sem.

Čas, ko te ni ob meni, je le obdobje, ko čakam, da se zopet vidiva, da ti skočim v objem, da mi skuhaš čaj, me zmasiraš, mi zapoješ izmišljeno pesem ter mi omogočiš letenje.

Srečna sem, ker te imam. Ker letiš z mano že 2 leti.

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
čestitam vama za 2 leti..zlo lepo si napisala :) ostanta še naprej tko srečna in zalublena!
Oseba MajaW sporoča …
Ijaaj, čestitke!