Odbojka v 2. ligi



Sezona se je začela, tekme pa tudi. Moram povedati, da se trenutno še nismo nekako izkazale. Od treh tekem smo zmagale le eno, kar v klubu in med navijači povzroča nezadovoljstvo, saj v 3. ligi tega nismo bile navajene, skupaj z vsemi, ki nas podpirajo. Tako smo trenutno na 8. Mestu po točkah, kar srčno upam, da se bo spremenilo. Glede na to, kako znamo igrati, bi rekla, da nismo slabe in, da bi z lahkoto bile nekje med prvih 5, vendar glede na neredne treninge in ne skoncentriranost med tekmo pa moram reči, da se ne izkažemo ravno. Kar je velika škoda.

Kot vsako leto, potekajo tudi pokalne tekme, pri katerih smo izpadle v 4. krogu, pri zelo tesni borbi z ekipo Lakolit Ankaran.
In moram reči, da smo se prvič srečale tudi z neprijetnostmi tovrstnih tekmovanj, ki niso naša krivda, in bi morale biti kaznovane.
Tekma v Ankaranu naj bi se začela ob 18.00, vendar so sodniki zamujali, o čemer nismo bile obveščene vse do 18.ure. Zamudili so 40minut, prav tako tudi igralka iz ekipe Ankaran, ki, seveda, igra v prvi postavi. Ne verjamem v naključja, zato tudi ne verjamem, da se je slučajno zgodilo, da so domači sodniki zamujali, in so v dvorano prišli, ko je prišla zamujajoča igralka. Namreč, pravila v odbojki narekujejo, da če igralka zamudi, celo tekmo ne more igrati. In seveda, če gre za igralko, ki je starejša in daje ekipi samozavest, ima več izkušenj, je ne igranje le-te lahko vzrok izgubljene tekme. Tako smo kot bedaki čakale skoraj uro, da so se »nepridipravi« privlekli v dvorano. Rezultat je bil 2:2, zato se je odvil še 5. set, kjer smo izgubile 13:15.
In kaj je najhujše? Sama pritožba Odbojkarski zvezi Slovenije zahteva pritožbeno takso, pomeni, da bi se pritožile, plačale in nič dobile. Igralke pa lahko še naprej iznajdljivo furajo dalje.

Komentarji