Antena: Resna zveza


100jko: Pozdrav. Danes bova z Dono pisala o resnih zvezah današnje mladine. Naši redni bralci veste, da sva z Dono pred kratkim imela 2 leti medsebojnega prenašanja. A ni malo hecno, da se današnji podmladek spušča v te »resne« zveze. Hecno je že to, da združujem besedi mladina in resnost, saj vsi vemo, da je le redkokateri mladostnik zmožen biti resen. Ne morem verjeti, da bom star 22 let in imam za sabo že dve resni zvezi, kateri sta trajali vsaka po dve leti. Dejstvo je, da poznam vrstnike, ki imajo partnerja s katerim so že 5-6 let. To je veliko. Preden se poglobim v sam pomen »resne« zveze naj povem mojo definicijo kaj je resna zveza pri mladostnikih. To je vsaka zveza v kateri sta moški in ženska skupaj več kot 6 mesecev. Pogoja sta tudi, da sta partnerja v teh 6 mesecih tudi spolno aktivna in zvesta drug drugemu. Ker, če si moški in ti ženska ne da po tem času, verjetno nisi v neki resni zvezi. Roko na srce, šest mesecev je več kot dovolj časa, da pride do ljubezni. Mislim pa, da prave navezanosti brez spolnosti ne more biti. O spolnosti še kdaj drugič. Zdaj imam vprašanje za vse te 16-letnike, ki so čisto »noro zaljubljeni«. A resnično ciljate na to, da boste s svojim partnerjem za vedno? Če na to ne računate, potem mi prosim povejte v čem je smisel? Saj vem, da vam je lepo, ko se stiskate in ljubčkate na vsakem mogočem vogalu, toda večini se ob zgornjem vprašanju pojavi kurja polt. Fantom roji po glavi kaj takega: »Jaz pa že ne bom od zdaj pa do konca življenja sexal le z dvema ženskama! O NE! Na faxu se bom jaz malo znorel in počel stvari, ki jih s punco ne morem.« Kako bedno. Veliko ljudi najde pravo osebo zase že zelo zgodaj, a jih prav tako veliko od teh to osebo izgubi ravno zaradi zgornjih mislih. A ne bi bilo lepo, da do 25. leta nimaš sreče z ženskami? (se opravičujem ker govorim samo z moškega stališča) Do 25 bi imel nekaj kratkih zvezic, s katerimi bi si nabral izkušnje, potem pa bi prišla tista prava. Taka za »ožent«. Hjoj, bi bilo to lepo! Kaj pa naj jaz naredim? Našel sem popolno punco zase in zdaj ne vem kaj naj naredim z njo. Hja verjetno jo bom čez par mesecev kar oženil. Kaj praviš Dona, bi mi rekla usodni DA!?
Dona: Ravno včeraj mi je moški v frizerskem salonu rekel, da sem kar za »ožent« in vprašal, če že imam nagledanega moža. In zakaj bi si lagala in si želela nekaj drugega, če imam s tabo vse? Seveda bi rekla DA! V to sem prepričana. Je pa res, da sem o sami ironiji, ki si jo že zgoraj opisal, razmišljala tudi sama. Zakaj hudiča se nisva srečala pri kakšnih dvajsetih letih ali kasneje, ko si slaba polovica nekako le najde primernega partnerja, s katerim bi živela. Pravijo, da se po navadi ravno zaradi takšnih zvez, ki nastanejo v mladostništvu, v zakonih pojavijo težave v tem, da partnerja čutita, da nista v mladosti vsega preizkusila in jima manjka delček zabave. Česar sicer pri naju ne vidim problema, saj kakšno steklenico tekile lahko » za zabavo« spijeva tudi sama in nato tekmujeva v padcu po stopnicah. Mislim, da takšen problem ni le posledica predolge zveze, temveč tudi posledica aktivnosti, ki jih partnerja počneta skupaj. Namreč, skoraj sigurna sem, da če bi se udeleževala kakšnih plesnih tečajev, potovanj v Trope, tečaja potapljanja, jahanja konj, skupnih zabav s prijatelji ali česarkoli drugega, bi bila zveza le še lepša in nikoli ne dolgočasna. Mislim, da bi si vsi pari morali vzeti čas eden za drugega in pozabiti na izgovore, da nimajo časa zaradi službenih obveznosti ali podobnega. Okej, verjetno vsi mislite le eno: »Daj smrklja utihni, saj še živeti nisi začela.« V redu, vendar vseeno pozivam vse, da poizkusite. Namreč, okoli sebe imam dosti razdrtih zakonov, ki mi le dajejo vedeti, kako kratka je lahko sreča, če se ne potrudiš za njen obstanek.
Dovolj o zakonskih svetovalnicah. Glede najine dvoletne zveze s 100jkom moram povedati, da sem zelo presenečena, da se je razvila v to, kar se je. Saj sva začela bolj za zabavo in brez nekakšnih velikih pričakovanj. Simpatija tu, simpatija tam, pa poskusiva! In kot zgleda trenutno, bo še kar trajalo, saj si deliva marsikatere hobije, pa tudi prilagodljiva sva. Tako, da če naju Antena ne odpusti, bova še kar nekaj časa ogrevala najino rubriko in se lotevala skupnih tem.
Naj pa potožim, da je 100jko s svojo šolo in s tem, da je postal priden učenec, z bolj malo počitnicami, malo zakuhal vse skupaj, saj sva morala najin Egipt, za skupni 2 leti, prestaviti za nedoločen čas. Zato sva na dan obletnice obtičala sredi BTCja, kjer sva se dodobra poredila s hamburgerji ter kokicami v kinu! Kako romantično, kajne? : )

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
lep članek! drgač je pa treba čim manj razmišljat in tuhtat o posledicah v prihodnosti in uživat v ljubezni :)
Oseba Anonimni sporoča …
drgač pa kr si že omenu 100jko 16-letnike..tvoja dona je stara leto več :) in če ti to leto igra tku vlko pa odločilno vlogo pa tut nevem no:)..po mojem mnenju..je use isti kašl..:)..in mislim,da si učas mal preveč pametn glede tega..kr maš tut ti za punco navadno presrano šmrklo :)
Oseba Donch sporoča …
Anonimni številka dva: Kot sem že 100x povedala- malo manj se morte osredotočat na majhne stvari, ki so v besedilih le za primerjavo in niso mišljene dobesedno. A misliš, da je 100jko mislil s tem samo tiste, ki imajo 16 let??? Ne, hotel je poudariti mladost parov, ki naj bi bili v zvezi.

In ja, tudi jaz sem še mlada in nikol nisem rekla, da sem odrasla ali da nisem otrok. Seveda sem še!

ne vem pa sicer zakaj sem si zaslužla bit "navadna presrana šmrkla". očitno me en poznaš dobro.
Oseba Anonimni sporoča …
Če ti definiraš resno zvezo šele takrat, ko po najmanj šestih mesecih začneš sexati. Mislim, da si lahko v resni zvezi tudi brez sexa. Mi2 sva prav tako v resni zvezi (2 pa skor pol leti) pa me je čakal veliko dlje. Pa ne ocenjuj vseh fantov na podlagi sebe. :)

In pa za vajino obletnico bi lahko šla sama v Egipt? Men recimo še na morje ne pustijo samo. Vbistvu, niti prespat ne smeva eden pri drugemu.

Jst sem 17, on pa 21.
Oseba Donch sporoča …
Anonimna...
1. NE VPLETAJ ME v to, kar misli 100jko. Zanj je resna zveza takšna, kot jo je definiral, zato pluvaj po njem, glede tega pusti mene na miru.

2. Sex se mi zdi, da naju je s 100jkotom zelo zelo zbližal in je zame takrat prvič pomenil zelo osebno izkušnjo, ki ni bila kar tako na hitro. In ker sem jo lahko delila s človekom, ki sem ga imela rada, se mi zdi, da je ravno to zame pomenilo začetek tistega taglavnega med nama: da me od zadnjega lasu na glavi do palca na nogi ljubi.

3. Starši so pač različni. Imam srečo, da glede takšnih stvari nimam probleme in da mi zaupajo pri tem ter se ne vtikujejo v mene. 100jko je v moji, in jaz v njegovi familiji kot del družine: prisoten na kosilu, večerji, pri pitju, pri spanju, pri nedeljskem gledanju televizije, pri sprehajanju psov, itd.
Oseba Anonimni sporoča …
potem očitno je teb 90% do sexa..če si ga šele, ko sta sexala začela "prau ljubit"..on vidi 16 letne paree..ne vidi pa mogoče sebee..kar je možno,da sta glede tega ve2 še hujša, bolj zelena..kot kakšen 16letnik..iz vsega tega sodeč pa..sta skupaj zaradi sexa! tebi je všeč,ker on dobro sexa..njemu je všeč ker ti dobro sexaš..in to je po mojem mnenju tudi vse med vama :)
Oseba Donch sporoča …
Spet me nisi prov razumela. Najina zveza, ko še nisva sexala je bila super, zaupala sva si, se mela rada in vse. Po tistem prvem sexu pa sem začutla da sva še bolj povezana. Ne vem zate, v kakem slučaju si se prvič dol dala, ampak men je prvi sex zelo velik pomenu in povedu.

SKUP ZARAD SEXA? Ne vem kje kurac v kontekstu to jemlješ ven?? A tak nerazumljivo pišem??? S 100jkotom nisma nikakor skupi zarad sexa in nikol nisva bla. Včasih se zgodi, da sva skupi 1 teden zapored in se ne dava dol. Najina zveza temelji velikm bol na pogovorih kot na sexu.

p.s.: Pa preber si natančno ka sem napisala, da spet ne bo kakih nerazumevanj.
Oseba Donch sporoča …
Nej poudarim: PRVI SEX ni bil zame samo prvi sex. Ampak neki posebnega, ko sem se nekomu čisto predala, kot še nikomur do zdej. Kaj ti tle ni jasno, da razumeš?? Ne vem, kako si iz takšne lepe stvari ven potegnila DA SVA SKUPI ZARAD SEXA IN JE TO EDINA STVAR MEN NAMA.???!!!
Oseba Anonimni sporoča …
Watafaak se zdej spravlate na Dono pa 100jkota?! :O
Ja fak, sej piše po slovenkso na veliko in jasno O.o
100jko in Dona sta pa po mojem mnenju eden izmed lepših parov!
Čestitke za 2 leti ;)
Oseba spelupola sporoča …
Avtor je odstranil ta komentar.
Oseba Anamaria sporoča …
Super objava, mogoče tut zato, ker se o določenih stvareh strinjam z vama! Upam da tko nadaljujeta...
Oseba Unknown sporoča …
Hehe lej k se je mularija zagnala kregat se. Ja kaj vam pa je...

SEX SEX SEX. Kaj mi bo da dugolasa blondinka brez sexa? HEHE!

Anonimni vi ste pa tud vso pamet sveta pojedli. Stavim da je teh polovica pametnih še vedno devičnikov. :D
Oseba Anonimni sporoča …
Men je clanek vsec ;)
edino ena stvar mi ne gre - tako poseben in oh in sploh, zakaj je potem treba o tem razlagat vsem, ki berejo tvoj blog. napisala si, kar si mislila, sama pri sebi oba vesta, kako je. zakaj je v stvar, ki ti toliko pomeni in je bila za VAJIN odnos tako pomembna in se nenazadnje tice samo VAJU, potrebno vpletati vse anonimneze na blogu? je res vredno?
Oseba Donch sporoča …
v samem postu tako ali tako o tem nisva govorila, med komentarji pa čutim da je bilo potrebno omeniti koliko mi je pomenilo, saj določenim ne moreš pač bolj nazorn razložit. ža več kot dve leti kracam na ta blog ter se odločujem koliko sebe bom delila z bralci. to,da sem povedala nima veze s tem kako je bilo. razkrivanje samega dejanja in takratnih občutkov je tisto kar je le za naju, to da je bilo zelo pomenbno ali kako drugače, pa si vsak lahko predstavlja drugače.
Oseba Elena sporoča …
objava mi je zelo, zelo všeč :)

Pa čestitke za vajine dve leti. Želim vama še velikrat tolko :)
Oseba ? sporoča …
Vse lepo in prav, ampak stojko je še zmeraj en velik kreten. To je dejstvo.

Lp
Oseba Unknown sporoča …
Vprašaj? Heh... Zakaj misliš, da moreš vsem to povedat? Sej se nekateri strinjajo nekateri pa ne. Men je pa tak vseen. A misliš da sem še na stopnji, da se bom kregal s anonimnimi na netu?

Pa se grem že raje s steno pogovarjat...
Oseba Anonimni sporoča …
matr zj al vas res ne poznajo al kaj..js verjamem da bi 100jko tut če bi blo treba mau dle počaku če še Done ne bi prjel da bi..se mi pa zdi ko da jih anonimneži ne poznate k sta super in super pašeta skupi ;)

Čestitam in kr tak naprej :)
Oseba Anonimni sporoča …
Rok Friend: Zopet nazaj... ZElo lepo sta napisala in lepo je da vstrajata, kajti to je tudi krščansko... da sta skupaj v vsem slabem. Za poroko pa lepo da razmišljata, ker to je danes najbolj ogroženo. Vsi pa leteli sem ter tja in tako prizadevali drug drugega, kar ni dobr in tudi ne krščasnko... Ni pa samo to da se prizadane, ampak tudi lahko pridejo razne bolezni in predčasna nosečnost, kar se seveda ponavadi ne konča srečno... Jah res sta lahko na nek način vzor mladim... Jaz pač nimam punce, ker pa želim spoznati pravo in resno in biti z njo do konca v vsem dobrem in slabem... Pač resn bom pa z njo ko bom vedel da jo imam lahko celo življenje... Je pa nekaj vedita da pa je treba za odnos vedno graditi in graditi... V zakonu vama lahko tudi veliko pomaga sam Bog... saj vem da se bosta smejala ( stojko ti sploh), ampak ne veta kako je to lepo, če se skregaš in potem se takoj opravičiš in greš skupaj na molitev na kolena in prosiš Boga za vodstvo naprej... In res prinaša blagoslov mnogim družinam... Je pa res da Satan skos skuša zvezo uničit... pa e se masta še dva ne vem kako rada, je skos zraven v mislih... ampak le pogumno pejta naprej in se dopolnjujta in bosta skos srečna... Želim vama veliko ljubezni in pa Božji blagoslov na vajini ljubeznski poti...!!!
Oseba Anonimni sporoča …
cerkveno dovoljenje mata ze :)

urosK
Oseba Anonimni sporoča …
o đizs...
Oseba Dona sporoča …
Okej Rok, hvala za lepe zelje. sicer tak al tak ves, kaj si mislim jst o teh bozjih stvareh. zame so stvari, ki jih ti opisujes le neko naravno vedenje, bog pa zame le izmisljena stvar.

Da nama pa satan skusa skodovati? mislim, da so ta satan samo navadni nevoscljivi ljudje.
Oseba Dona sporoča …
Okej Rok, hvala za lepe zelje. sicer tak al tak ves, kaj si mislim jst o teh bozjih stvareh. zame so stvari, ki jih ti opisujes le neko naravno vedenje, bog pa zame le izmisljena stvar.

Da nama pa satan skusa skodovati? mislim, da so ta satan samo navadni nevoscljivi ljudje.
Oseba n/N sporoča …
''saj vem da se bosta smejala ( stojko ti sploh), ampak ne veta kako je to lepo, če se skregaš in potem se takoj opravičiš in greš skupaj na molitev na kolena in prosiš Boga za vodstvo naprej...''

hahahahahahahaha tle sm se pa jz začela režat ko prfukjena :D že če si sam predstavljam kak to zgleda.. LOL. To je že malo tu mač za mene..
Oseba Donch sporoča …
Priznam, tudi jaz se nisem mogla zadržati od tistih kolen naprej. Res je super, ko se z nekom pobotaš.. tisto s skupno molitvijo pa... hja no :D:D:D ajde no, za fanatične vernike, zame ne hvala.
Oseba Unknown sporoča …
:D Em... Rok ob tebi sem čisto brez besed. :D Razmišljam da bi se šel rusko rolleto. :D

Mi bi tam tud bog pomagu?
Oseba Anonimni sporoča …
Bog ščiti pijance pa bedake. Tko da.. vrjetno ja, ja ;)