Antena: Recesija se v Božiču ne sme poznati.


Dona: Pozdravljeni, dragi bralci.
Mesec december mnogi imenujejo kot najbolj magični mesec v letu. Z njim je povezano tisoče zgodb, postavljanje jaslic, krašenje smrečic. Je čas navdušenih oči, čakanja svetih treh mož ter snega, ki ga prinesejo s seboj. In ravno te tri možje so tisti, ki december naredijo še toliko boljši. Le kdo nima rad presenečenj? Le kdo ni rad obdarovan?

Ko sem bila mlajša, se spomnim, da je bila, v tem mescu, moja glavna naloga »detektivska akcija«, katere glavni cilj je bil uloviti Božička. Zakaj ravno Božička? Ker imamo v družini navado, da je najbolj radodaren, saj Miklavž po navadi nosi sadje in sladkarije, dedek Mraz pa se je skozi leta specializiral za tople nogavice.
Tudi sama se rada preobrazim v bolj seksi različico Božička ter obdarim svoje najbližje. Ideje za obdarovanje zbiram na posebnem seznamu že mesece prej, a se pogosto zgodi, da me čas enostavno prehiti. Še preden se zavem je pred vrati Božič, časa za poglobljeno izbiranje pa zmanjka. Letos sem se ravno zaradi tega še hitreje organizirala glede kupovanja daril. Le-ta so večinoma simbolični spominki ali drobnarije, da se ljudje zavejo kako rada jih imam. Le za mami in predragega fanta se bolj potrudim. Cena nikoli ne igra velike vloge pri darilih, za kar sem včasih prav jezna nase. Navdušene oči, ki vlečejo rdečo pentljo s paketa… nekaj neprecenljivega. Mislim, da bi bil moj idealni poklic biti Božiček!

Kaj priporočam bralcem? Dragi moški, priporočam vam, da letos odstopite od rutinskega darila, ki ga kupujete vsako leto, v različnih izvedbah. Izmislite si kaj drugega! Bolj Inovativnega! Lepega!
Za romantike priporočam, da si s svojo drago privoščite celodnevno razvajanje na masažah ali v savnah, če ste v denarni stiski jo presenetite s sobo, polno vrtnic in svečk, ter jo zmasirajte kar sami. Lahko ji skuhate romantično večerjo ali pa jo odpeljete v kino in na sprehod po okrašenem mestu, med stojnicami s spominki in kuhanim vinom. Pripravite pa lahko tudi zabavno, erotično igrico s kartami, na katerih so podane različne naloge.
Za ljubitelje novega in adrenalinskega, je prava izbira vožnja z motornimi sanmi, za tiste, ki bi radi kupili nekaj, pa priporočam kakšen parfum, komplet seksi spodnjega perila, majico s smešnim napisom, nakit, bon (za toplice, solarij, njeno najljubšo trgovino, tatu…), ličila, kos obleke, simpatičnega pliška... Mogoče boste rekli, da so ideje že prevečkrat slišane? Ravnokar napisane stvari so osnovne ideje, ki pri ženskah najbolj »vžgejo«, vseeno pa jo je potrebno dobro poznati ter na podlagi njenih zanimanj kupiti nekaj lepega.
Želim vam uspešno kupovanje!


100jko: Jaz imam zelo rad Božička. Pravzaprav sem IMEL zelo rad Božička. Ko sem bil še majhen, mi je vedno prinesel kaj zanimivega. Pri nas je bila navada, da so se želje po dragih igračah izpolnile ravno v decembru. Nikoli ni bilo pomembno kdo jih bo prinesel, samo da smo jih dobili. Sam ne prihajam iz verne družine, zato me o samem pomenu teh treh starčkov nikoli niso učili. Vedno se mi je najpomembnejše zdelo le to, da sem za Božič vesel in v krogu prijateljev. Je pa prav hecno, da slavimo Božič kot rojstni dan Jezusa, kar seveda ni, saj natančnega datuma njegovega rojstva ne izdajajo nobene knjige. Praznovanje namreč izhaja še iz predkrščanskih časov, ko so mnoga ljudstva častila nastop zimskega solsticija, ko se dan začne ponovno daljšati in tako simbolizira zmago dobrega nad zlim.

V novejšem času se pri nas uveljavlja drugačna oblika praznovanja Božiča, ki ni povezana s krščanstvom in se je mlajše generacije pogosteje poslužujemo. Ta različica je prišla iz Amerike, Božiček pa je svojo vizualno podobo dobil šele z oglasom Coca- Cole. Praznik je potrošniško usmerjen, povezan s kupovanjem velike količine daril, s pisanjem večjega števila voščilnic, s smreko, z veliko okraski. Lahko rečemo, da se je njegov prvotni smisel razgubil skozi čas, tako kot se je zgodilo z ostalimi prazniki. Darila, darila in še enkrat darila.
Kaj pa lahko ženske kupijo svojim sanjskim fantom? Malo sem se poglobil v stvar in ugotovil, da se mi sploh sanja ne, kaj kupiti moškemu. Še sam ne vem kaj bi si želel, da mi kupi punca. Seveda pa bi bil vsak moški vesel, da mu za darilo plačate ples striptizete. Ni ravno družinsko darilo, je pa darilo. Hehe. Nisem izviren vem! Ženske, moj predlog je, da moške poslušate in vam bodo povedali kaj si močno želijo.

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
nina ma sesalc v dobrem :D

urosK