Mlade mamice



Biti mlada mamica- prekletstvo ali nebesa? Poglabljam se v temo, ki je že skoraj vsakodnevna, a hkrati tudi pereč problem, ki se pojavlja med mladimi.
Vsi imamo radi otroke, otroški smeh, debela lička in verjamem, da smo že vsi kdaj razmišljali o tem, kako bomo nekoč imeli družino, svojo hišo, prijaznega partnerja in služben avto. A dogaja se, da nam včasih sanje ne dovolijo izsanjati vsega do konca, ter nas prehitijo s šokantno novico, ki jo nato še vsaj eno leto vsi vlačijo po ustih. Zanositi, npr. pri mojih letih, je za mladino kar velik zalogaj, zlasti če zanosiš z nekom, ki je slučajno tvoj »one-night stand« ali pa nekdo s katerim si prihodnosti ne predstavljaš.

Prvi problemi, ki se pojavi, so dvomi o tem ali si otroka sploh želiš, ali ga boš znal vzgajati, ali boš imel sploh kaj časa zanj in seveda, kako povedati novico staršem in prijateljem? Raje si ne predstavljam situacijo, v kateri bi morala stopiti pred starše in jim povedati kaj takega. Prva reakcija je seveda velik šok, hkrati pa tudi jeza, mogoče razočaranje, zmeda. Zlasti zaradi starševske ljubezni ter skrbi, da bomo iz otroka v naslednjih mesecih morali prestopiti kar nekaj stopničk bližje k odraslosti in veliki odgovornosti.

Osebno sem mnenja, da ni mladih ( nekje do 22. leta), ki bi se zavedno odločili za otroka ter bi bili dovolj zreli za takšen korak. Ne mislim, da otrok ne bi dobival popolne ljubezni in vsega drugega kar potrebuje, le čustvena stabilnost ter zrelost za takšen podvig sta pod vprašajem. K sreči smo mladi prilagodljivi, tako da z izobraževanjem ne bi bilo večjih problemov ( že na primer študentski domovi imajo apartmaje za mlade študentske družine ter organizirano varstvo).

Če se postavim v vlogo mlade mamice, lahko rečem, da sem dovolj močen karakter, da bi uspešno dokončala srednjo šolo in faks, tudi družinski člani mislim, da bi mi z veseljem priskočili na pomoč z denarjem, prav tako pa bi se verjetno babice in prababice kar steple za varstvo dojenčka (naj omenim, da jih je v moji razširjeni družini malo več kot navadno).

Kaj naj povem za zaključek? Vsaka čas tistim, ki imajo »jajca«, da se podajo v kaj takega.

Komentarji

Oseba Matic R. sporoča …
Mlade mamice so zakon! :Dmmmm