Francija, I.

Le kdo si ne želi obiskati Francijo in njenih zelo slavnih znamenitosti!
S šolo sem na mednarodni izmenjavi v Lochesu. Gre za manjše mestece, v velikosti Krškega, vendar za veliko večjo razparceliranost družin, saj vožnja v šolo traja kar eno uro. Pariza, žal, na našem programu ni, vendar sem v vsem svojem razočaranju ugotovila, da se prav tako spračajo tudi manjša mesteca.


Živim pri družini, ki med letom nudi sobe tudi tujcem, ki prihajajo v Francijo spoznavati jezik ter kulturo, zato je moja soba super-duper fantastična soba za goste. Sama družina pa je nekoliko bolj stroga in zato tudi malo dolgočasna.



Trenutne zanimivosti, ki bi jih delila z vami:

- hrana, značilna za Francijo: Francoski rogljiči, baguette ter okoli 400 vrst sirov
- Solato jedo nepripravljeno- brez kisa, soli in olja
- Štruc ne režejo, temveč jih trgajo
- V šoli obstaja nenapisano pravilo zlaganja stvari pladnju: skodelica desno, hrana, ki je ne poješ na en krožnik, ki je v sredini, pribor zložen h krožniku...
- Če popoldan rečeš, da si lačen, ti postrežejo s piškoti, čokolado, vikikremo
- Glavni, največji obrok je večerja
- V šoli so od 8.00 do 17.00
- Neprisotne ne zapisujejo v šolske dnevnike, ampak njihova imena napišejo na listek, nato pa ga obesijo na vrata- listke se po celi šoli pobere, zadolženi pa po vrsti kličejo domov starše, zakaj njihovega otroka ni v šolo.

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
wow, od 8ih-17ih?:O
Oseba Donch sporoča …
Ja! No, vmes majo tud frej uro ali dve za kosilo, ampak že sama misel tolko časa preživet v šoli pa ne met časa za kakšne posebne hobije...