Hitri vlak proti koncu šole

Ne, tokrat ne bom sitnarila zaradi tone ocen, ki jih moram še pridobiti. Vprašati vas moram, če sploh še kdo bere moj blog, za kaj hudiča naj se odločim pri izbiranju IP-ja!?

Fizika mi ne gre najboljše, Biologija in Zgodovina pravijo, da se je ogromno za učiti, za Geografijo me malo skrbi snov, prav tako ne vem kako je s Kemijo, pri Psihologiji in Sociologiji pa je ogromno ur. Francoščina pa vsekakor ne pride v upoštev.

Pomoč, prosim!

Komentarji

Oseba Špelca sporoča …
Fizika je res kar težka, pa še vaje so baje zelo obsežne...
Biologija niti ni tako težka. No, odvisno, kako ti je šla celica, ki je osnova vsega. Je pa res, da je ogromno neke sistematike.
Zgodovina tudi ni prevelik bav bav, ker so tako dane teme, katere se pri ip-ju in pri rednih urah predebatirajo u nulo. Še posebej, če dobiš Rožmanovo, mislim, da ni problemov, ker ona vse predela, kot je treba.
Pri geografiiji se v bistvu ni potrebno toliko učit, vsaj po mojem mnenju, ker se da iz znanja obče geografije dost sklepat o značilnosti vseh delov sveta. Problem je samo družbeni del, pa tud ta sodeč po maturitetnih polah ni tko težak.
Kemija v 4. letniku nima skoraj nič nove snovi, skoraj celo leto je ponavljanje za nazaj. So pa tud tuki vaje za interni del.
Psihologija, sociologija... Hmm, pač morš vedet teorijo, pol pa še mejčken nakladaš in je to to... :D No, tuki nism glih doma. :P

No, zdj sm res na dolgo napisala. Če se ti še sanja ne, kaj boš študirala, je pametno vzet en naravoslovni in en družboslovni predmet. Če ne, pa pač tisto, kar boš rabla na faksu. :)

Najbolje, da se odločiš za predmeta, v katerih veš, da boš vsaj mal bol uživala kot bi pri katerih drugih. :D
Oseba Anja sporoča …
geo pa soc..to ti je to :D geo itak že obvladaš, kr mamo Špilerja..se ti ne bo treba učit sploh :D soc bi blo pa kr zabavno met..posebi če bojo kake debate p to :) pa Harapinova je men fajn :) your choice baby :)
Oseba Donch sporoča …
Hvala Špela in Anja za pomoč.

Jutri moram oddat, ampak zaenkrat ne bom še nič napisala- bom se jutri zmislila :D

Mislim, da bo GEOGRAFIJA, drugač se pa odločam med KEMIJO in ZGODOVINO... hmm...