Intervju z Billysi


V Anteni, kjub neznosni vročini v zadnjih dneh, še vedno migamo. Žal mi je sicer, da nekako ne uspem redno objavljati, pa vendar, se trudim misliti tudi na svoj blog, da ne bo ostal prazen. Danes objavljam intervju z Billysi, ali nekoč imenovani Billy`s private parking.
Billysi ali Billy's Private Parking je ena izmed najbolj poznanih rokerskih skupin v Sloveniji, ki trese slovenska tla že od leta 2001. Krivec za združitev uspešnih rokerjev je bas kitarist Sergej Pobegajlo. Skupino sestavljajo še Urška Majdič (vokal), Matic Ajdič (kitara) in Jure Doles (bobni). Prejeli so že mnogo nagrad za svoje delo ter se vpisali v srca številnim starim in mladim rokerjem po duši.
Od kod ime vaše skupine Billysi in prej Billy's private parking?
Skozi naše delovanje smo imeli s prejšnjim imenom BPP, ki je nastal iz šale, toliko težav z zatipkovanjem, da smo ime enostavno skrajšali. Vsi so nas tako ali tako klicali "Billysi" in tudi to se je v zadnjih treh letih prijelo. Še vedno pa se nam dogaja, da se nas spomnijo po prvotnem imenu!
Kje vas bo letos možno videti na odru? Načrtujete kaj posebnega za svoje oboževalce?
V Kamniku, Kočevju, Gornji Radgoni, Ljubljani... vseposvod, kamor nas povabijo in te datume tudi napišemo na naše spletne strani - smo namreč online tako na Myspace-u, Facebooku, Twitterju kot uradni spletni strani, čeprav največ sporočil, vprašanj in pozdravov prejmemo kar preko emaila.
Se v prihodnosti obeta kak nov album?
Glede na to, da smo ravnokar izdali četrti album Bite Me, ga še nismo niti dobro predstavili. Tako, da bo o naslednjem albumu govora šele proti koncu leta... Ravnokar pa pripravljamo novi spletni single za radie - Lahko je preprosto, ki se ravno tako nahaja na albumu Bite Me.
Verjetno je za tako uspešen band Slovenija postala premajhna. Pogosto kukate čez naše meje v svet?
Nikoli ni premajhna, vedno se odkrije še kak oder, kjer hočejo rock fešto ;) Vendar je res, da pri nas rock ni več tak trend za žive koncerte, medtem ko je čez mejo v veliko večjem razmahu in naša glasba jim je dobrodošla. Navsezadnje imamo tudi dvojni repertoar - slovenski in angleški.
Se še vedno pred kakšnim nastopom pojavi trema? Kako se je znebite?
Pred večjimi koncerti je vedno malo tistega vznemirjenja, ki nas dodatno naostri. Kadar kaj ni v redu s tehniko, se pojavi drugačno vznemirjenje- napetost - vendar če je dobro občinstvo, je ni meje za dober žur!
Kmalu bomo lahko pokazali naš novi videospot, ki bo prišel ob naslednjem singlu - Orion. Do takrat pa vse vabimo, da nas obiščejo na Myspace-u ali Facebooku in seveda na koncertih. Še vedno smo tisti, ki smo na odru iskreni, nakulirano podivjani in damo vse od sebe. Zato se nam pridruži v ognjenem rokenrolu ;)

Komentarji