Kriteriji za sovraštvo

Kljub temu, da so objave na mojem pasjem blogu bolj redne, se najde jagod za prebiranje tudi v grmičih Gobčne Donche. Nekatere ostanejo le kratki reki o lumparijah, spet druge pa me žrejo toliko časa, dokler si jih vsake toliko malo privoščim, se posladkam z njimi. 

Nekaj objav nazaj sem govorila, da je Facebook med mladino že skoraj kriterij za obstanek, danes pa moram priznati, da je posredno tudi kriterij za obstanek mojega bloga. Daje namreč odlična izhodišča za pisanje, zlasti, ko se spotaknem ob mnoge družbene lastnosti, vidne že med stanji svojih virtualnih-prijateljev.


To, da smo ljudje (brez posploševanja ne gre) čreda ovac, ki sledi najslajši ideji o sočnih travnikih, se zavedam. Kesam se dni, ko sem se hotela zliti z družbo, kar so me naučili v ... no, povsod, kjer je imela prste vmes vzgoja. Posameznik, njegova ideja, njegov cilj, njegovo videnje stanja, individualnost, lastno mnjenje - mnogokrat pozabljeni zakladi, ki bi jih ljudje lahko večkrat uporabili v svoje dobro. A smo raje neumne ovce, ki vse do svetovnega potopa ne bomo videle, da Noe gradi svojo barko.

Današnje jabolko spora

Kar se mi zdi najbolj zanimivo je, kako lahko posameznik umetno povzroči množično sovraštvo do nekoga ali nečesa. In kar je najbolj osupljivo, brez vsakršnega dobrega razloga. My dear haters - one post just for you ...

Justin Bieber. Je kriterij "moji-prijatelji-se-norčujejo-iz-njega" res tako dober?

Justin Bieber je odličen primer za množični prezir, ki po vsej verjetnosti temelji na prazni slami. Po odgovore o tem, zakaj mladi sovražijo Justina, sem se odpravila na forume in Youtube. Zaključim lahko, da glavnega razloga še nisem odkrila, se pa večina naslanja na:
 

a) Because he is dum and sounds like a girl
b) He only has 9-year-old fans

c) Because of his hair 
d) Because he is gay


Je sploh vredno mojega komentarja? Vem le, da bo Justin zelo hud tip čez nekaj let :)

Da bomo tudi mladi Slovenceljni "in", so ideje, da bo Bieberjev datum smrti svetovni praznik, zelo zaželjene. Who does that? Kako bolan mora biti človek, da se zabava na takšen način? Kdo bi nič hudega slutečemu želel smrti, iz razloga ker je popularen? Kako bi se pred desetimi leti znašli Spearsova in Aguilera, če bi ju spremljala takšna škodoželjna generacija mladih?

Sovražim jo. Zakaj? Ker je prasica.

In ne samo slavni, tudi "navadni smrtniki" imamo probleme s svojimi somučeniki. Mislim, da skoraj ne obstaja človek, o katerem se ne bi širile laži. Smo ljudje res tako zdolgočaseni, da se moramo vtikati v tuja življenja?

Če bi znali živeti v sožitju (kar nam ne uspeva ne z ljudmi, ne z živalmi, ne z rastlinami, tudi s kamni ne), bi bilo na svetu lepše. Morda več besed in manj orožja. Morda več objemov in manj solza. But, why bother? Trpeti moramo in jokati, ker nas to naredi "prave ljudi". Prave prasce.

Koža postane trda skozi leta, sosedovi voluharji pa le sitni mali glasovi. In le čakajo, da bodo na tvoj datum smrti uvedli praznik. Zdaj mi je vseeno, vem pa, da so mi v osnovnošolskih letih prišli takšni glasovi do živega. Kaj so naredili šele ranljivim dušicam okoli mene?

Mlada sem, prijazna, simpatična, zgovorna, poskočna, radovedna ... Oj Dona, ti prasica.

p.s.: Zakaj pa vi lajkate črni humor o Justinu Bieberju?

Komentarji

Oseba Adrijana sporoča …
ko sem js na svoj blog napisala kaj si mislim o vsej tej stvari glede bieberja in kako ga, long story short, vsi, ki ga sovražijo, sovražijo zgolj zato, ker bog pomagaj, da bi imeli svoje mnenje in drugi zato, ker mu pač zavidajo... se je natreslo ogromno sovražnih anonimnih komentarjev, ki so prav tako solili mojo pamet, kot to počnejo na forumih, da je v ozadju njegovega uspeha nešteto umazanih stvari, en sam auto tune, kje neki je to talent in podobno. nikol ne bom razumela, čemu se ljudje tako neizčrpno ubadajo z njim, če ga ne marajo.
v glavnem, js ti dam thumbs up! :)
Oseba Anonimni sporoča …
Se strinjam, sicer je blo pa isto z Rebelde in se z mnogimi drugimi stvarmi.
Oseba Donch sporoča …
Me veseli, da se strinjata z mano. Res me že motijo počasi te lajki pod "Bieber je peder", "Smrt Biebru", ipd.

Justin je bil samo eden izmed primerov, ki so nastali na zeljnikih ljudi, ki smo (v grobem) zelo zavistni, neprivoščljivi in blazno zdolgočaseni. Tudi kakšen Murko bi se našel med primeri. Sam zase pravi: Haters make me famous. In res je tako ... Žalostno, kako se mu smejimo, pa še vedno jurja evrov za enourni nastop zasluži :) Kdo je zdej neumen!?
Oseba Donch sporoča …
btw Adrijana, nisem vedela, da imaš blog. Grem mal počekirat ;)