Zakaj ženske ljubijo vampirje?

Že dolgo se sprašujem, kaj hudiča je drugačnega na vampirjih, kot na navadnih moških. Zakaj bi si, če bi bilo možno, želele vampirskega fanta bolj, kot navadnega, kmečkega dečka? Je odgovor v skrivnostnosti, nepoznavanju tuje vrste? Ali gre preprosto za nekakšno "modno muho", s katero so nas zmešale zgodbe o nadnaravnem?


Že filmi "pred milijoni let" so prikazovali strasten ugriz v vrat zemeljske ljubimke. Takratni vampiro-loverji so pretiravali z gelom, oči so imeli namazane s temno barvico, ogrnjeni so bili v črno ogrinjalo. Se še spomnite?
In potem, ko sem še v plenicah skakljala po kavču, sta bili zelo popularni Buffy - izganjalka vampirjev (ki se je zaljubila v vampirja Angela) ter Angel (nadaljevanje s prikazovanjem njegovega življenja, ko je odšel). Kljub temu, da sem bila zelo zelo majhna, se spomnim, da me je najbolj privlačil Spike (vampir - le kdo bi si mislil). Bil je daleč od simpatičnega, kaj šele od lepega, a njegovi špičasti zobki in strašljiv pogled ... Oh, dekleta! Kaj je narobe z nami?


Nisem si popolnoma na jasnem, a slutim, da je današnjo vampirjemanijo sprožil Twilight. S težkim srcem priznam, da si filmov še nisem pogledala (vem, pravi outsider), a dekleta pravijo, da so se v Roberta Pattinsona zaljubila zaradi njegove skrivnostnosti. Mnoge se še vedno zbujajo ponoči in vpijejo: "Bite me, Robert."
Da so vampirji veliko bolj popularni od naših moških, pa priča tudi serija True blood, kjer naj bi bili vampirji splošno priznani prebivalci. Medtem, ko se jih mnogi bojijo, pa se zlasti mladi odločajo za seks z njimi, snemanje porno filmov in podobno - Če dobro razmislim, ni to prav nič čudnega. Tudi črnca bodo v državi, kjer je večina populacije bela, ženske bolj oblegale.





Po Šifrerjevi "Lepa dekleta ljubijo barabe" in vzdihovanju ob vseh True bloodih, Twilightih, Vampire diariesih & stuff lahko zaključim, da se očitno zelo rade izpostavljamo nevarnostim, ljubimo drugačnost, iščemo novosti, razdiramo tabuje.

Torej res velja, da si ženske rade zakompliciramo življenje?

Komentarji