Zapletena. Pa ti?

Kot sem si obljubila že na NewYorški avtobusni turi po vročih točkah snemanja Sex&The City, sem se spravila k ponovnem ogledu omenjene serije. Ne bi je uvrstila ravno med meni ljubše, je pa vseeno kar zanimiva in zabavna - zlasti, ker jo tokrat bolj razumem, kot pred desetimi leti. Ne samo razumem - tokrat analiziram, kaj hudiča se dogaja s Carrie, Samantho, Myrando in Charlotte, da se nikoli ne zadovoljijo s tem, kar imajo.



Problemi takratnih časov (serija se je začela leta 1998), so problemi današnjih časov. In nekako čutim, da se ljudje v svojem razvoju nismo premaknili nikamor. Pravzaprav se mi dozdeva, da smo bili vedno takšni, kakršne nas opazujem danes ... Zapleteni.

Zapletenost je, po mojem mnenju, vir naše napačne usmeritve. Ljudje se vedno preveč obremenjujemo z zunanjim in pozabljamo na notranji svet - nase.

Prva stopnja do "boljšega jutri" je vsekakor zavedanje svoje zapletenosti. Zakaj bi se moral obremenjevati s svojo zapletenostjo? Mogoče bo marsikdo razumel današnjo objavo kot brezvezno pametovanje, pa vselej za trenutek pozabimo name ... usmerite se vase in se vprašajte ali ne bi bilo bolje poznati katera pot na smerokazu je tista prava, ki nam bo prinesla srečo? Ali ne bi bilo lažje razbrati svoje razburkane misli in dobro presoditi med srcem in glavo?

Seveda bi bilo - sami pogojniki. A, zakaj ne bi nekaj razrešili v tej smeri? Koliko časa in napora boste porabili, da razkopljete svoje globine, se odločite sami. Verjetno ne boste zaključili do svoje smrti, a že najmanjše vprašanje, na katerega boste uspeli odgovoriti, vam bo olajšalo življenje.

Zakaj zapletenost?
Počakajte do naslednje objave. Ta čas pa naredite nekaj zase ...

Komentarji

Oseba Tina sporoča …
Oh, meni se pa zdi, da Carrie, Samantha, Charlotte in Miranda niso prav nič zapletene. Boljši izraz bi morda bil da preveč obremenjene. Obremenjene s tem nekim idealom popolne romantične ljubezni, iskanju tistega "the one" in korakanju po poti happy endinga. In ta obremenjenost nekako kroji njihova življenja, kar je absurdno, da se nek človeški individuum tako zelo podredi neki zahtevi družbe po partnerju in življenju v dvoje, da potem iz tega izhaja nek nered, zmešnjava in konec koncev - zapletenost. Krasna serija za gledat obleke in čevlje, katastrofalna kar se tiče preživetja človeka :D
Oseba Donch sporoča …
Bi se kar strinjala s tem, kar si povedala. Zapletene so ravno zaradi svojih pričakovanj in noben moški, pa naj bo še tako super, jim ne odgovarja. Morda se mi zdijo določeni prepiri v seriji smešni, a žalostno je, da so tudi resnični. Žalostno je, da se ljudje dejansko prepiramo zaradi narobe postavljene žlice, zaradi napačne besede. In kaj me je serija naučila - da se je potrebno prilagajati in iskati kompromise, kar pa s&c dekleta nočejo...