Watafak 2. - Vurs prijave

Nemi, gluhi in slepi v VURSU.

1-letni kuža celo svoje življenje zaprt v baraki, brez izolacije za zimske temperature in brez ležišča. V notranjosti so le gajbice, nekaj orodja in veliko pasjih iztrebkov. Lastnik je v preteklosti že mučil živali, pes se ga tako boji, da urinira od strahu in se trese.

VURS: ni bilo odziva, posredovalo je DZZŽ Posavje. Asterix je danes najsrečnejši pes na svetu.


Stranice: 10-letni kuža z veliko krvavo rano na čelu. Na verigi, z malo pasjo utico brez sence in toplotne izolacije, zvozlana dlaka kaže na zanemarjenost.

VURS: Z velikim pompom Društva AA in medijskim pritiskom se je VURS odzval: "Pes ni bil v življenjski nevarnosti, zato ni bila potrebna nujna veterinarska pomoč, vendar pa je bilo v skladu z Zakonom o zaščiti živali lastniku zapisniško odrejeno, da mora v tednu dni, poskrbeti  za veterinarsko pomoč in psa ustrezno oskrbeti."


Krško: 9-letni kuža je zanemarjen, večkrat pretepen in poškodovan s strani lastnice. Je umazan, bolhast, garjast, ima preležanine, stare rane. Živi v majhni neizolirani uti, na debeli verigi. Nazadnje je bil izpuščen pred tremi leti.

VURS: Po oceni inšpekcije "ima pes zagotovljeno gibanje na 3m verige, ima uto, redno dobiva hrano in vodo, kar zadošča minimalnim pogojem za življenje." Zaradi ignorance in opozoril sta posredovali DZZŽ Posavje in Društvo AA, ter pretepenemu prijetnemu starčku poiskali nov dom na velikem ograjenem dvorišču.


Velik kuža ima takole zabarikadiran svoj življenjski prostor. Res, bajno življenje.

VURS: "Na vašo prijavo je opravljen veterinarsko inšpekcijski pregled na samem kraju. Tam je pes, 3 leta star, mešanec, veliki, ni zaznati nikakršnih znakov mučenja ali slabega ravnanja. Ima redno oskrbo z vodo, hrano ter ustrezne pogoje bivanja. Na fotografiji je videti bokd res neugledno, vendar to sploh ni to, ampak predprostor hišice. Kljub takšnemu izgledu, so materiali ustrezni, tudi na hišici, da zagotavljajo zaščito psu pred vsemi vremenskimi vplivi. Zagotovljeno mu je ustrezno gibanje, celo preveč, ker včasih pobegne na ulice v okolico. Pri držanju, reji psa niso kršeni veterinarski predpisi."


HVALA, KER PSOM OMOGOČATE PRIMERNE MINIMALNE POGOJE ZA ŽIVLJENJE. IN HVALA VURSU, ZA PRIMERNOST POSTAVLJENIH POGOJEV.
Kill me now.

Komentarji

Oseba Anonimni sporoča …
Ne morem verjeti, da VURS na tak način deluje. Sej bi morali biti strokovnjaki za živali in takoj videti kateremu psu gre dobro in kateremu ne, lajk to v opisanih primerih ve, kakšni ljudje delajo na VURS-u?!!Pa to ni normalno- kako bojo ljudje lepo ravnali z živalmi, če državne inštitucije podpirajo nevestne lastnike in nemogoče življenjske pogoje?!
Oseba Vesna sporoča …
Naletela sem na tvoj blog - hvala, ker ti ni vseeno in hvala, ker se trudiš. Vsako dejanje šteje. Morda se nekega dne zbudimo v prijaznem svetu!