Vdih, izdih ...

Ena brez repa in glave; zlita iz duše, brez popravkov.



Rada imam samoto, tišino, čas za tihe misli in skrite želje. Rada imam sebe in trenutek zase, čeprav se moram vsake toliko okregati, da se v vsem svojem divjanju umirim in zadiham. Zavedam se, da sta zdravje uma in notranje ravnovesje pomembna pri gradnji stabilnega življenja. Notranji mir je zame bistvo Človeka. In sinonim umirjenega življenja. A pot do tja je dolga in strma. Poglabljanje vase je ena težjih stvari, ki se mu ljudje izogibamo. Pogosto se raje prepričamo, da o sebi vse vemo, da se nimamo več kaj naučiti, ali da za iskanje sebe nimamo časa - a takšna misel je zlagana. Vedno se lahko naučimo nekaj novega o sebi. In, kar je najpomembnejše - lahko si vzamemo trenutek zase. Pri brskanju v notranjost se pogosto slepimo, gradimo zidove in izumljamo površinske odgovore. Tihi strah in ignoranca pa sta obramba uma, da se ne soočimo s svojimi napakami, svojimi pomanjkljivostmi in iskanju rešitev. Raje se ukvarjamo s problemi mimoidočih, s problemi zunanjega sveta, ker do sebe ne želimo biti kritični, objektivni.
Nikoli nismo popolnoma zgrajeni, vzpostavljanje novih vzorcev, ki bi postali del našega delovanja pa zahteva ogromno vztrajnosti in samokontrole. Do točke, ko zunanji hrup nima več moči in se misli ne osredotočajo na druge. Si le ti in tvoja notranjost.    

Rada imam sebe, a še rajši svoje delo. Storilna naravnanost je zame tista, ki me umika od svojega bitja. Tega se zavedam, zato se trudim v svoj urnik vriniti prostor zame. Trudim se, včasih uspeva, drugič ne. Zato se odpravim v gozd, v gore, skočim v morje ... stran od zunanjega hrupa, k notranjem kričanju. K močnem bobnenju, ki počasi pojenja in me umiri, sprosti, da zadiham. Slišim le svojo notranjost, resitiram dan in zopet najdem svoj notranji kompas. Potem sem jaz - mirna, osredotočena, stabilna, brez zunanjih šumov plujem naprej proti svojim ciljem.

Vdih, izdih, vdih ... dlani odprem k soncu, misli razlijem po vodni gladini ...

Vzamite si čas zase, najdite svoje ravnotežje in se osredotočite nase. Sky is the limit!


Komentarji