nedelja, 14. oktober 2007

Petek..dan sanjarjenja

Petek. Peti dan, ki ni le magična sedmina tedna. Je mnogo več- je dan, ki vsem šolarjem nariše nasmeh na obraz. Ni lepšega, ko to, da veš, da te za napornimi urami poslušanja in učenja čakajo trije dnevi skorajšnjega odklopa, dolgega spanja in pohajanja s prijatelji.

Trudila sem se ostati prisotna pri pouku, a misli so mi ves čas bežale tam- stran od šole, skozi šolsko dvorišče, mimo ocen in zvezkov…Profesorjev glas se je oddaljeval in izginjal v poplavi mojih misli, v tiho šepetanje in žuborenje pričakovanj. Pisala sem in pisala, sanjarila in razmišljala- zaživela sem v svojem svetu idej. »riiiiinggg…,« zvonec se vrine v moje sanjarjenje. Konec zadnje šolske ure, konec strahu pred ocenjevanjem…občutek. Nepopisljiv. Kot bi se mi odvalil velik, težek kamen s srca in mi omogočil lebdenje. Tisto lahkotno pihljanje vetriča, v toplem jesenskem jutru. Z lahkimi koraki sem zapuščala šolski hodnik in v naglici skrivoma opazovala rahle nasmeške na obrazih dijakov. Nisem tiste vrste učenka, ki bi ob koncu tedna šolsko torbo zapodila v prašen kot in šolo obesila na klin, a vedela sem, da ne bo treba šteti do tri, in že bom s prijatelji nekje, delila svoje iskrice in toplino.

In, ko bom končno, na vrhu zelenega griča, zajela sapo ob pogledu na dolino…takrat bom za trenutek postala in si vzorec tišine shranila v kotiček sanj, za naslednjih pet dni. Lahko noč, lep začetek vikenda…z lepimi mislimi, vtisnjenih v spomin in s podlago za novo sanjarjenje.


Pardon za tridnevno ne-(ob)javljanje...V četrtek smo mele tekmo z Grosuplčankam in smo se domov prikobacale okol polnoči. Po tekmi je bla večerja in je klub za 7 oseb dal 130€.in poleg spada pozen prihod..zato smo si v petek vzeli prosto..in sem ceu ljubi dan spala...dokler mi ni blo treba na trening seveda...po treningu pa marššš v Stadiona...hehe..tam bla blogerska smetana vsa (Mariči,Stojko,Simon,Dona,Jumbo...) in ostali. Res fino, super, fajn blo. V soboto (danes) pa smo mele opet tekmo v Grosuplem in smo opet zmagale…Večerja za 12 oseb 155€ (opet preveč, kot je blo zmenjen) potem vse po istem kopitu: stadion in nato domov…pa jutri?!..ne ne, jutri pa se nameravam učit!Lp, zelenooka vampirilla

15 komentarjev:

Jumb0 pravi ...

matr zdej že met smetano sodim??? skisano al stepeno sladko?

Donch pravi ...

hmm...to bi blo pa že za premislt =)

Rose Marie pravi ...

sm sladka ko sladka smetana :D wii. :W :D :D

Vido pravi ...

nism prnesu v petek keksou :( se opravičujem, sam nekdo me ni spomnu :W dobiš v pondelk :)

Drax pravi ...

ko nas bojo naslednic vn iz stadiona vn vrgl, tebe pa ne, se bomo prtožl...;-)

Donch pravi ...

hehehehehhe DRAAAAX..eni mamo veze =)..(hehe...šala)..ne pritožuj se..to je mafija ;).VIP p tu...

Vido..itq me ni blo u petek..=)

Jumb0 pravi ...

deca... ej donna pozabla si napisat ka blo ob 3h ponoč :) lol

Jumb0 pravi ...

oz. 2h.... :)

Dj Thomson pravi ...

dona kaj si pa tko razmišljujoče poste začela objavljat?
Drugač sm te pa dodau med blogerje na mojmu blogu! ok?=)

100jko pravi ...

jumb0 tiho! =P

Drax ka smo mi krivi če zgledaš ko 12 letnik?

Donch pravi ...

heeehee..Tomi..tui jaz te om dodala..okei =)..

Jumbo..drži jezik za zobmi..pa btw začelo se je prei ko ob dveh =)..ka ob dveh je že simon preverjo kje se nahajamo xD..

Drax pravi ...

ja kdo pa drug...
ta tomi.
zdej se tko meni kot da je lahko nam v cast da nas je linku na svojem blogu...
HAHA

Jumb0 pravi ...

simon te rpeverja? :) lol

100jko pravi ...

jumb0? =D

Jumb0 pravi ...

100jko?:)