Kritika šole



Je že kar eno leto, ko sem se nazadnje pritoževala nad uvedbo tople malice, ki pa se je na koncu izkazala za dobro. Navadili smo se na »zgodnje kosilo«, na daljši pouk ter na enourni odmor. In kar je še boljše, malico nam subvencionira država v celoti, torej jemo zastonj.

Neuradno dovoljen izhod na kavico, so nam znova prepovedali, kar mislim, da je nepotrebna poteza, glede na to, da se nas je večina navadila. Kako bodo vzpostavili nazaj začetno stanje, ne vem, mislim pa, da če se bodo lotili zadeve z dajanjem opominov, bodo le-te izgubili na pomenu. Ker roko na srce, vsaj tretjino šole se najde po brežiških trgovinicah, restavracijah, barih med odmorom, in nikomur se ne mudi nazaj v šolo. Če ne drugega, po navadi skočim k mami v službo, da kaj »zaslužim« ali pa se vsem zaposlenim pritožim nad novostmi v šoli ;).
Da bi dobila opomin zaradi kave z mamo, obiska banke ali kave s prijatelji? A dajte no, ne ga srat!

Tudi »Učiteljski vhod« je še vedno strogo prepovedan. Vsaj s strani nekaterih učiteljev. In ja, priznam, včasih me zanese skozi njihov izhod in upam, da jim zaradi tega ni nič slabše v življenju.
Na primer, danes sem okusila grenko izkušnjo, ki se nanaša na »Ta-Strogo-prepovedani- vhod« in prav zamerila in zagravžala se mi je učiteljska nečloveškost. Cel dan je lilo kot iz škafa, grmelo kot, da bi bil soden dan, s seboj pa sem imela najmanjši dežnik, ki obstaja na svetu, in kar grozi k temu, da se bo sesul ob malo bolj močnem deževju. Marko me je čakal v avtu pred glavnim vhodom (učiteljskim), ker dovoz do dijaškega ni možen. Logično, da sem se odpravila skozi bližjega, in ko sem videla profesorico, brez dežnika, ki se bo verjetno odpravila k avtu, sem ji hotela ponuditi, da jo spremim do avta, ker grem v njeni smeri, ona pa me je nadrla, da to ni naš izhod in naj grem skozi dijaškega, da se mi od vrat ne bo umikala. Tako sem do avtomobila prišla vsa premočena, in kar je še več popolnoma osupla in razjarjena! Kakšna nehvaležnost in živalskost!


p.s.: Moj razred je pa kul.

Komentarji

Oseba N & G sporoča …
te čist kopčam... malca ok.. vse kul. blagor tebi k lahk teste prestavlaš. pr nas bi ratala štala leta da bi šli komplicirat z testi
Oseba N & G sporoča …
Avtor je odstranil ta komentar.
Oseba Donch sporoča …
ja v redu, prestavljanje testa in sam izbor datuma, vse kul... dokler se ga ne prestavlja 1 dan prej!!!?? To se mi zdi nenormalno.
Oseba Anonimni sporoča …
Nekatere sošolce moti samo to, da se mogoče kot predsednica premalo zavzameš za naš razred nič drugega - ne pozabi to je le naše mnenje! Drugače si pa kul! Sošolci.
Oseba Donch sporoča …
O sošolci, sej vas mam rada. Ampak, ko gre za teste sem samo "navaden državljan", ki me hitre spremembe hitro zjebejo :D
Oseba Anonimni sporoča …
ja to so pa gimnazijski prasci..