TemaTedna: Ownamo EU... ali EU skozi oči modernistične Biblije

Pravili so nam, da je slovenska evropska zgodba, zgodba prihodnosti!? Z vstopom v EU naj bi se nam odprla obzorja, o katerih so sanjali naši predniki. Bili naj bi enakopravni del EU in soodločali bi, soustvarjali skupno prihodnost… V očeh so nam prižgali iskrice in nam ustvarili sliko obljubljene skupnosti držav, kot je bila nekoč Abrahamu dana naloga, da ljudstvo odpelje v obljubljeno deželo Kanaan. Mar se zgodbe Svetega pisma pojavljajo v modernejši obliki? …Verjeli smo v boljše življenje, v popolnost…Verjeli- EU je naša prihodnost!

Vsaka kolobocija se začne z začetkom. Tudi tukaj se je … Ustanovljena je bila leta 1992, s podpisom Maastrichtske pogodbe (leto modernistične Jezusinje- avtorice tega posta). In tako kot vera, se je tudi ta skupnost začela širiti po ozemlju. Do leta 1993 je bilo vanjo vključenih 15 držav. Seveda pa so tudi naše patriotistične glave sanjale o tej sladki besedni zvezi, ki zveni tako pompozno in polno varnosti.

Maja 2004 smo obrnili nov list naše mlade države in začeli pisati novo obdobje: Slovenije v skupnosti 25ih držav. Postavili smo temelje s katerimi bi gradili našo kulturo, gospodarstvo, politični in duhovni razvoj. Vsi so bili navdušeni, saj so pogajanja med Slovenijo in EU potekala že od marca 1998. Uspelo nam je…in danes le čakamo še kakšne drastične, čudne odločitve iz treh Božjih štabov: Bruslja, Luksemburga in Strasbourga.

In zato, da smo se lahko pridružili Evropski uniji, je Mojzes na gori Sinaj sprejel 10 Božjih zapovedi…joj, pardon, zaneslo me je…zato, da smo se lahko pridružili, smo v Bruslju prejeli knjižico v kateri je pisalo, kaj vse moramo narediti, da bomo ready za vstop. S prehodnimi obdobji smo si pridobili čas, da smo se priplazili na raven, ki je potrebna za vstop skozi 12-zvezdna vrata. Teh 12 zvezdic ne predstavlja število držav, temveč popolnost! Kakšno namreč? Takšno, ki smo jo pričakovali z vstopom? In, če si pomagam z največjo svetovno uspešnico vseh časov: Biblijo…Mar ni Jezus imel 12 apostolov? Tako je! Imamo tudi Evropsko himno- Odo Radosti, delo enega izmed največjih carjev -Beethovna. 1. januarja je Slovenija kot 13. država prevzela evropsko valuto- evro, po tem ko je izpolnila pogoje po Maastrichtskih kriterijih. Z njim pa so se uresničili tudi naši strahovi: PODRAŽITEV IZDELKOV…in ne samo sladkorja in tropskega sadja, kot so nas na začetku mirili. Podražili so se mesni izdelki, mlečni izdelki, sadje, in sestava Božjega telesa, največkrat omenjena hrana, ki je prikazovala stan v katerega so spadali ljudje: kruh. Glede na ceno, bomo v prihodnosti verjetno vsi sužnji. Seveda se je »naše ljudstvo« začelo upirati podražitvam, zakonom, kršenju pravic…in ko bodo ljudje preglasni in bo njihovo godrnjanje slišano na sam sedež EU? Mar bodo takrat poskrbeli za državno kalvarijo, na način kakor je v Bibiliji Bog kaznoval preglasne Babilonce?

In ker smo že pri koncu 2007, vsi nestrpno čakamo…pa ne že tisočero Jezusovo rojstvo na Božič, temveč na začetek novega leta. 9. maja, ko bomo praznovali 4 leto v EU, bomo na čelu združenja zvezdnih državic. Slovenija z novim letom prevzame predsedovanje EU za pol leta. Tako se bo v zeleni državici na sončni strani Alp povečala nevarnost terorističnih napadov. Namreč v Sloveniji bodo organizirana srečanja pomembnih ljudi, ki bodo prišli spoznavat našo kulturo in si ogledati slovenske lepote.

Čakam samo na poglavje modernistične Biblije z naslovom Noe in Svetovni potop. Ko bo evropska zmešnjava prevelika in bo edina rešitev videna samo v svetovni poplavi. Izgleda, da je možno edino tako še utišati ljudi, ki hočejo živeti v pravici.

Vsaj nekaj dobrega: zdaj ne rabimo poleg križa na hrbtu nositi v drugi roki še potnega lista na lastno križanje.

V imenu EU in SLovenije in Svetega Duha....AMEN...**

Komentarji

Oseba bloodi sporoča …
ne morm bilivit ne
Oseba Donch sporoča …
čemu ne moreš?? =)
Oseba Goldy sporoča …
zaklučk je najjači :D
Oseba Nik sporoča …
Moj kolega, Kosovelov Srečko, bi rekel:

"Vse je ekstaza, ekstaza smrti."

:D
Oseba tady sporoča …
u soboto sm te pa vidu ubrestanci na odbojki;čestitam za zmago;)
Oseba bloodi sporoča …
sila pomemben podatek ja:D